EkonomiYerli ‘bulut mutfak’ ABD’de

Yerli ‘bulut mutfak’ ABD’de

04.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Bulut mutfak’ odaklı girişimler ABD, Latin Amerika ve Asya başta olmak üzere Türkiye’de de ciddi bir ilgi görmeye başladı.

Yerli ‘bulut mutfak’ ABD’de

Son dönemlerde globalde yatırımcıların fazlasıyla ilgisini çeken bir kavram olarak sektörde yer edinen bulut mutfak, restoran mutfakları için ortak çalışma alanları olarak tanımlanıyor. Bulut mutfak kavramı ile restoranlar, menülerini sadece fiziksel olarak yer aldıkları bölgede değil, birden fazla lokasyonda sunabiliyorlar. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Tinkon Group CEO’su Atilla Bingöl, Xkitchen markası altında dünya çapında yaptıkları çalışmalara değindi.

Haberin Devamı

Bulut mutfak girişimleri hakkında bilgiler veren Atilla Bingöl, şöyle konuştu:

“Eve yemek söyleyenlerin oranının artması ile bulut mutfak odaklı girişimler şu anda ABD, Latin Amerika ve Asya başta olmak üzere özellikle şu an Türkiye ve tüm dünyada ciddi bir ilgiyle karşılanıyor. Yüzde 100 yerli sermayeli olan Xkitchen markamız, Amerika Miami’de ve tüm dünyada genişliyor. İstanbul’da şu anda bölgesel anlamda Maslak 1453 ve Ataşehir’de yer almakta olan markamız,  yapılanmasına Miami ve Dubai’de devam ediyor. Bu da demek oluyor ki, Türk markaları artık tüm dünyaya rahatça paket servis alanında açılabilecek ve sürece göre kendilerinin restoranlarını hızlıca kurabileceklerdir.”

 

Yazarlar