EkonomiYapı Kredi 80’inci yılını kutluyor

Yapı Kredi 80’inci yılını kutluyor

10.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi’nin, 80’inci kuruluş yıldönümünü kutladığı açıklandı.

Yapı Kredi 80’inci yılını kutluyor

Konuyla ilgili açıklamada, “1944 yılında kurulan Banka, ilk günden itibaren finans sektöründe önemli bir rol üstlenerek, ülkemiz ekonomisine ve topluma değerli katkılarda bulundu. Bu süreçte hayata geçirdiği yeniliklerle bankacılık sektöründe standartları belirleyen Yapı Kredi, günümüzün pek çok bankacılık uygulamasının da öncüsü oldu” denildi.

Haberin Devamı

‘Gelişimi destekliyoruz’

Yapı Kredi olarak, 80 yıl boyunca müşteri odaklı hizmet anlayışı ve yenilikçi yaklaşımlarıyla finans sektöründe öncü bir rol üstlendiklerini belirten Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şunları söyledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişten gelen değerlerimizi geleceğe taşırken, ülkemiz ve toplumumuz için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2024’ün ilk yarısında ülke ekonomisine sağladığımız kaynak 1,6 trilyon lirayı aştı. Her türlü ekonomik koşulda, tecrübemiz ve güçlü finansal yapımızla müşterilerimizin yanında yer alarak, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir gelişimini desteklemeye devam ediyoruz.”

Uluslararası alanda Türkiye’ye ve Yapı Kredi’ye duyulan güveni pek çok kez teyit ettiklerini dile getiren Gökhan Erün, “Yapı Kredi olarak, ülkemiz ekonomisinden aldığımız güç ve bankamıza duyulan güven sayesinde, uluslararası işlemlerimiz aracılığıyla son bir yılda ekonomimize 7 milyar dolara yaklaşan kaynak sağladık. Yine bu yıl, Avrupa Birliği içerisinde faaliyetlerini yürütecek ikinci iştirakimiz Yapı Kredi Almanya’nın da bünyemize katılmasıyla, 80. yılımızda öncü hizmetlerimizi bir kez daha sınırlarımızın ötesine taşımış olduk”