EkonomiYapay zeka tam saha prese başladı

Yapay zeka tam saha prese başladı

06.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bu yıl 100’üncü defa kapılarını ziyaretçilere açan tüketici elektroniği fuarı IFA Berlin 2024’te yapay zeka başrolde... Avrupa genelinde yapay zekaya yönelik kamuoyu duyarlılığını ölçmek amacıyla yapılan bir araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 66’sı daha fazla zaman kazanmanın yollarını arıyor ancak aynı tüketicilerin yalnızca yüzde 15’i yapay zekanın günlük yaşamlarında nasıl kullanılabileceğini tam olarak anladığını belirtiyor.

Yapay zeka tam saha prese başladı

SERKAN ARMAN / Berlin - Güney Koreli teknoloji devi Samsung da yapay zekanın sunduğu son yenilikleri IFA fuarında görücüye çıkardı. Samsung’un ‘Herkes için Yapay Zeka’ vizyonuyla yaptığı tanıtımdaki konuşmalarda yapay zekanın kullanıcıların yaşam kalitesini artırmada rol oynadığı vurgulanırken yapay zekayla donatılan ürünlerin bireylerin yaşamını zenginleştirebileceği dile getirildi. Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Samsung’un IFA 2024’te görücüye çıkardığı yapay zeka destekli, yenilikçi ürün ve teknolojileri, günlük yaşamı daha kişisel, verimli ve bağlantılı hale getirerek kullanıcıların yaşam tarzını zenginleştiriyor. Bu yılki IFA Fuarı’nda tanıttığımız ürün serilerinde ‘Herkes İçi Yapay Zeka’ kavramına odaklanıyoruz ve bunu 3 ana başlıkta ele alıyoruz. Sürdürülebilirlik, bağlantılı yaşam ve daha zengin bir ürün deneyimi. Samsung olarak yapay zekayı, günlük yaşamı iyileştiren bir araç olarak görüyoruz.

Yapay zeka bizim için daha iyi bir dünya, daha iyi bir günlük yaşam ve daha iyi bir deneyim yaratma aracı. Sene başında çıktığımız yapay zeka yolculuğunu Galaxy AI, Bespoke AI, AI TV olarak devam ettirerek tüm ürün kategorilerimize entegre bağlantılı bir ekosistem yaratıyoruz. Yapay zeka sayesinde akıllı ev aletleri artık kullanıcıların yaşam tarzını, rutinlerini ve beklentilerini anlayabilen ve bunlara cevap verebilen, sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyor.”

Haberin Devamı

Mobil cihazlardan ev aletlerine kadar

Mobil cihazlardan ev aletlerine kadar yapay zeka teknolojisini ürünlerinde kullanan Samsung, 2024 sonuna kadar kullanıcıların 200 milyon Galaxy AI özellikli cihazdan faydalanmasını hedefliyor.

Samsung’un IFA 2024’te tanıttığı ürünler arasında yer alan Premiere 9 ve Premiere 7 projektörler lazer teknolojisini ev eğlencesine taşıyarak 130 inç’e kadar ekran genişliğinde 4K çözünürlük sunuyor. Yeni Intel Core Ultra işlemci kullanan Galaxy Book5 Pro 360 ise pil ömrüyle dikkat çekiyor. Qualcomm destekli ultra ince Galaxy Book4 Edge de uzun pil ömrü sunmak için Snapdragon X Plus işlemciden güç alıyor. Bixby sesli asistan özelliğine kavuşan Bespoke AI cihazları da IFA’da görücüye çıkan ürünler arasında yer aldı.

Yapay zeka tam saha prese başladı

Önceki yıl IFA’daki sunumlarından bu yana, yapay zeka ve bu teknolojinin hayattaki rolünün önemli ölçüde arttığını belirten Samsung Avrupa Pazarlama Direktörü Benjamin Braun, “Yapay zekanın, tüketicilerin ve etraflarındaki dünyanın ihtiyaçlarını karşılayan çok yönlü bir yardımcı vizyonuyla geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Enerji verimliliği için de kullanıyor

2050 yılına kadar Net Sıfır şirket olma hedefi bulunan Samsung, Cihaz Deneyimi İş Birimi operasyonlarının yüzde 93’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

Verilen bilgiye göre Samsung ürünlerinde enerji verimliliği için de yapay zekadan faydalanıyor.

Buna göre Samsung AI Hybrid buzdolapları, iki güç kaynağını, bir kompresörü ve Peltier soğutma teknolojisini birleştiriyor ve normalden daha fazla enerji kullanıldığında akıllı önlemler alıyor. Örneğin, buzdolabının kapısı normalden daha uzun süre açık bırakılırsa, Peltier teknolojisi genel enerji verimliliğini artırmak için ekstra bir soğutma kaynağı olarak çalışıyor.

Yapay zeka tam saha prese başladı