EkonomiUzay programı, İtalya’da tanıtıldı

Uzay programı, İtalya’da tanıtıldı

17.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen 75. Uluslararası Uzay Kongresi’ne (International Astronautical Congress- IAC) katıldı. Bakan Kacır, “Milli Uzay Programı hedeflerimizde başarıya ulaşmak için uluslararası iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Uzay programı, İtalya’da tanıtıldı

Kacır, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

Haberin Devamı

“Türkiye olarak 2026 yılında Antalya’da ev sahibi olacağımız, 75’incisi bu yıl Milano’da düzenlenen dünyanın en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Kongresi’ni (IAC) ziyaret ettim. Tüm dünyadan ulusal uzay ajansları, endüstri liderleri ve akademi dünyasından insanları bir araya getiren kongrede verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye pavilyonunda ülkemizin uzay ve savunma teknolojileri alanında öncü kurumları ve firmaları Türkiye’nin gurur projelerini, uzay programımızı ve ülkemizde gerçekleştirilecek IAC 2026 Antalya’nın tanıtımını yapıyor. Uzay çalışmalarında lider ülke olmak ve Milli Uzay Programı hedeflerimizde başarıya ulaşmak için uluslararası iş birliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.” 

Haberin Devamı

Space X ile görüştü

Kacır, kongre sırasında bir dizi görüşme de gerçekleştirdi. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Spor Bakanı ve Uzay Ajansı Başkanı Dr. Ahmad Belhoul Al Falasi ile her iki ülkenin uzay ve uydu teknolojilerindeki ortak projelerini ele alan Bakan Kacır, ayrıca Axiom Space, SpaceX ve Airbus şirket yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmelerde uydu ve uzay araçları, fırlatma sistemleri, uzay misyonları, ortak keşifler konularında fikir alışverişinde bulunuldu.