EkonomiTHY 2 yeni uçağın finansmanı tamamlandı

THY 2 yeni uçağın finansmanı tamamlandı

28.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları filosuna bu ay katılan iki yeni nesil A350 uçağın İsviçre Frangı cinsinden finansmanı, Avrupa İhracat Kredi Kuruluşları garantisi altında KfW IPEX-Bank ile tamamlandı.

THY 2 yeni uçağın finansmanı tamamlandı

İşlemin gerçekleştirilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi ve Genel Müdür (Mali) Yardımcısı Doç. Dr. Murat Şeker, “Türk Hava Yolları ile KfW IPEX-Bank arasındaki bu sembol niteliğindeki anlaşma, filomuzu yeni nesil uçaklarla modernize ederek uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerimize olan bağlılığımızı bir kez daha teyit ediyor. Uçak finansmanındaki çeşitlendirme stratejilerimizle uyumlu olan bu İsviçre Frangı para birimi işlemle, KfW IPEX-Bank ile işbirliğimizi güçlendirmekten mutluluk duyuyor ve başarılı ortaklığımızı sürdürmeyi umuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Modernizasyona destek

KfW IPEX-Bank Küresel Mobilite Başkanı Sebastian Blum ise, “Müşterimiz Türk Hava Yolları ile uzun vadeli ilişkimizi sürdürmekten ve güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Müşterimizin filo modernizasyonunu desteklemek, Avrupa’da ve dünya çapında mobilitenin dönüşümüne katkıda bulunma tutkumuzla örtüşüyor” dedi.