EkonomiTEB daha iyi bir gelecek için çalışıyor

TEB daha iyi bir gelecek için çalışıyor

22.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sürdürülebilir bir ekonomi, toplum ve çevre yaratmaya katkı sağlayan uygulamaları destekleyen TEB, KOBİ’den bireysele, kurumsal firmalardan girişimcilere uzanan geniş bir yelpazede farklı müşteri segmentleri için sunduğu ürün ve hizmetlerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunurken, sürdürülebilirliği iş sistemlerinin ve karar verme süreçlerinin odağına yerleştirerek toplumsal fayda sağlamaya odaklanıyor.

TEB daha iyi bir  gelecek için çalışıyor

 TEB, sürdürülebilirlik yönetiminin doğru ve efektif yapılabilmesi amacıyla 2018’de Sürdürülebilirlik ve Paydaş Katılımı Komitesi’ni (SASECOM) kurdu. Bu komitenin de liderliğinde bankanın ekonomik, çevresel, toplumsal ve sosyal konulardaki performansını geliştirmek, küresel standartları yakalamak ve banka içinde ilgili politika, sistem ve standartların uygulanmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütülüyor. İklim değişikliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması, gençlerin desteklenmesi, girişimcilik ekosisteminin güçlenmesi, yerel ekosistemlere katkı sağlanması bankanın öncelikli konuları arasında yer alıyor. 

Haberin Devamı

TEB, müşterilerinin sürdürülebilirlik kapsamındaki proje ve yatırımlarında ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlıyor, uluslararası çerçeve dokümanlarla uyumlu “Yeşil Kredi”, “Sürdürülebilirlik Bağlantılı Kredi” gibi ürünler sunuyor. Tekstil Sektöründe Sürdürülebilirlik Programı’nı hayata geçiren Banka, Avrupa’da kurumlar için karbon ayak izi hesaplama çalışmalarını çevrimiçi platformuyla kolaylaştıran Plan A yazılım firmasının tekstil sektörüne özel geliştirdiği programını, müşterilerinin erişime açtı. TEB, kurum içinde de çalışanlarıyla birlikte pozitif etki yaratmaya yönelik çalışıyor. Arşiv imhalarını TEMA’ya bağışlayarak ormanlaştırmayı desteklerken, kâğıtsız bankacılık konsepti kapsamında yaptığı yeniliklerle de kâğıt tüketiminde önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.