EkonomiSürdürülebilirlik konulu ilk rapor

Sürdürülebilirlik konulu ilk rapor

25.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ziraat Katılım sürdürülebilirlik alanında yapmış olduğu çalışmalarını içeren ilk ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Sürdürülebilirlik konulu ilk rapor

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, “Gerek üyesi olduğumuz Ziraat Finans Grubu’nun benimsediği sürdürülebilirlik çatı politikası ve yaklaşımları, gerekse uluslararası katılım finans prensiplerinin en iyi uygulamaları bize kılavuzluk etmiş ve ilham vermiştir. Rapor Küresel Raporlama İnisiyatifi (GRI) tarafından yayımlanan GRI Standartları’yla uyumlu olarak hazırlanarak internet sitemizde erişime sunulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Komite kurdu

Türkiye’nin yeşil dönüşümünü ve sürdürülebilir kalkınmasını önemsediklerini belirten Özdemir, “Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecine aktif katkı sağlayarak, ulusal çapta sürdürülebilir kalkınmayı destekliyoruz. Uluslararası alanda iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sunacak ve küresel çevre sorunlarına karşı duyarlılık oluşturacak hususları da iş süreçlerimize entegre etmekteyiz. Gerçek ve tüzel müşterilerimizin yeşil dönüşümüne katkı sunacak finansman ürünlerimizi müşterilerimizin kullanımına sunduk. Sürdürülebilir bir geleceği paylaşarak daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.