EkonomiSosyal fayda için kurumlar atakta

Sosyal fayda için kurumlar atakta

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kurum ve kuruluşlar, kendi ilkelerini topluma karşı fayda sağlayan sorumluluk projeleriyle şekillendiriyor. Bu kapsamda eğitimde fırsat eşitliği, kadınlara yönelik programlar ve çevre politikaları öne çıkıyor.

Sosyal fayda için kurumlar atakta

Türk iş dünyası, eğitim, bilim, çevre, spor ve kültür-sanat alanlarında çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bu sayede toplum ve marka arasında bağ oluşturan şirketler, aynı zamanda oluşturdukları projelerle hem kurumun duyarlılığını artırırken, hem de ortaya çıkan pek çok sonucun toplumun çeşitli kesimlerine fayda sağlamasına yönelik etik ilkeler belirlemiş oluyorlar. Bu kapsamda sürdürülebilirlik kapsamındaki sistemler de daha köklü şekilde yerleşiyor. Son yıllarda bu anlamdaki çalışmalar oldukça geniş bir alana ve kitleye yayılıyor. Özellikle eğitimde fırsat eşitsizliğini gidermek; kadın çalışan ve girişimcilere yönelik geliştirilen programlar ve çevre politikaları üzerinde ağırlık gösteriyor. 

Haberin Devamı

Sosyal refah ön planda

Ziraat Katılım sürdürülebilirlik alanında yapmış olduğu çalışmalarını içeren ilk Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada özellikle Türkiye’nin yeşil dönüşümünü ve sürdürülebilir kalkınmasının önemsendiği vurgulanırken; raporda bu adımların kurumun topluma ve çevreye olan bağlılığını pekiştirdiğine dikkat çekildi. Kurumun ayrıca sosyal refahı ve kapsayıcılığı ön planda tuttuğu belirtilen çalışmasında tüm iç yapılanmada da sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle hareket edildiği belirtildi.

3 başlıkta çalışma

VakıfBank, gelecek stratejilerinin temel ayaklarından biri olarak konumladığı kurumsal sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarını eğitim, kültür ve spor olmak üzere üç ana başlıkta hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Bankanın en uzun soluklu ve etki gücü en yüksek kurumsal sosyal sorumluluk projelerinden biri VakıfBank Spor Kulübü. Ayrıca, VakıfBank Kültür Yayınları’nı (VBKY) kuran banka, bu süre zarfında geniş bir yelpazede 300’den fazla nitelikli eseri literatüre kazandırarak kültürel iklimin gelişimine fayda sağlıyor.

Fırsat eşitliği

Trendyol, sosyal sorumluluk çalışmalarında dijital fırsat eşitliği, kadının güçlenmesi ve nitelikli eğitim olmak üzere üç ana alana odaklanıyor.

Türk Eğitim Vakfı ile birlikte oluşturdukları Kalpten Kalbe Burs Programı, Sepette İyilik, Yarının Köyleri Trendyol Sanat, Türkiye’nin Müzeleri ve Yöresinden Ürünler gibi pek çok programla sosyal etkilerini büyütmeye devam ediyor.

Dijitale odaklandı

2007’de “Kadın için Teknoloji” projesini başlatan Teknosa, Habitat Derneği işbirliğiyle 17 yıldır devam eden projeyle kadınların dijital okuryazarlığını artırmak, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu sağlamak ve kadınların gelişimini desteklemeyi hedefliyor. Kadınlar eğitimlerin sonunda teknolojiyi ve interneti kullanarak, her türlü bilgiye daha kolay erişme imkanı buluyor, sosyal çevrelerini genişletip, teknolojiyi aktif olarak kullanmaya başlıyor.