EkonomiKuaförlerin pazar tatiline okul ve bayram istisnası

Kuaförlerin pazar tatiline okul ve bayram istisnası

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olmasına yönelik kararda, İstanbul için uygulanacak istisnalar belli oldu.

Kuaförlerin pazar tatiline okul ve bayram istisnası

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Buna göre, Ramazan ve Kurban Bayramı ve öncesindeki bir hafta, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasından bir hafta öncesi ile düğün, nişan, sünnet ve mezuniyet törenleri için berber, kuaför ve güzellik merkezleri pazar günleri de çalışabilecek.

Haberin Devamı

Öte yandan organizasyon grupları ve özel davetler de (mezuniyet törenleri, örf ve geleneklere dayalı özel programlar vb.) pazar gününde istisna olarak değerlendirilecek. Organizasyon ve özel davetler için berber ve kuaförlerin pazar günü de hizmet verebilmesi için, gidilecek etkinlik ile ilgili davetiye vb. belge, esnaf tarafından bağlı olunan meslek odasına verilecek. Davet sahibinin imzaladığı ve iletişim bilgilerinin yer aldığı evrakın verilmesiyle, organizasyon grupları ve özel davetler için de berber, kuaför ve güzellik salonu pazar günleri çalışabilecek.

İstanbul Valiliği’ne bağlı Ticaret İl Müdürlüğü’nün kararı Ticaret ve İçişleri Bakanlıkları ile berber, kuaför ve güzellik salonu odalarına gönderildi.