EkonomiKripto milyonerde patlama

Kripto milyonerde patlama

28.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Dünya çapında 172 bin 300 kişi 1 milyon dolardan fazla kripto varlığa sahip. Kripto varlıklara sahip milyoner sayısı 1 yılda yüzde 95 arttı

Kripto milyonerde patlama

Uluslararası servet ve yatırım göçü uzmanı Henley & Partners tarafından yayınlanan 2024 Kripto Servet Raporu’na göre, dünya çapında 172 bin 300 kişi 1 milyon dolardan fazla kripto varlığa sahip. Rapora göre kripto varlıklara sahip milyoner sayısında 1 yılda yüzde 95 artış kaydedildi. Bitcoin milyonerlerinin sayısı yüzde 111 artarak 85 bin 400’e yükseldi.

Haberin Devamı

Henley & Partners’ın 2023 yılında ilk kez yayınladığı Kripto Servet Raporu’nun ikincisi yayınlandı. Kripto varlıklarının toplam piyasa değeri, şirketin geçen yılki ilk raporunda bildirilen 1.2 trilyon dolara kıyasla yüzde 89 artışla 2.3 trilyon dolara ulaştı. 100 milyon dolar veya daha fazla kripto varlığına sahip olanların sayısı yüzde 79 artarak 325’e çıkarken kripto milyarderlerinin sayısı da yüzde 27 artışla 28’e yükseldi.

Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, hızlı büyümenin büyük finans piyasalarında kripto ETF’lerinin tanıtılmasıyla körüklendiğini ve önemli kurumsal sermayenin geldiğini belirterek “2024’teki kripto para manzarası, önceki yıllardaki tablodan oldukça farklı bir görünüm sergiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Kurumsal kabul...

Hızla gelişen finans dünyasında, kripto paraların geleneksel paraların hakimiyetine meydan okuduğuna dikkat çeken Demirel, şunları söyledi:“Bu iki finans alanı kesişirken, dijital varlıkların yenilikçi potansiyelinin geleneksel paranın istikrarıyla buluştuğu küresel finans alanında yeni bir dönemin şafağına tanıklık ediyoruz. SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylaması, 2024’ün dijital varlık sektörü için dönüşüm yılı olabileceğine işaret ediyor. Bu alanda kurumsal kabulün daha da genişleyeceği tahmin ediliyor. Bitcoin’in geleneksel yatırım portföylerinin performansını artırma potansiyeli, finans dünyasındaki önemini artırıyor.”

Servet değişimi

Raporun servet yaratma paradigmalarındaki değişime de işaret ettiğini söyleyen Burak Demirel, “Önceki nesillerde servet büyük ölçüde mülk ve hisse senetlerinden elde ediliyordu. Ancak bugün, Bitcoin, Ethereum, NFT’ler, ilk coin teklifleri, madencilik, getiri çiftçiliği ve stake etme gibi kaynaklardan geliyor. Her ne kadar Bitcoin başlıklarda daha fazla görünse de piyasanın temel varlığının Ethereum olduğunu görüyoruz” dedi.