24.04.2014 - 12:59 | Son Güncellenme:
Keleştemur, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile ERÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince Hiton Otel'de düzenlenen 3. Kayseri Ekonomisi Sempozyumu'nda, Kayseri ekonomisinin bilimsel boyutunun yanı sıra mizahi de bir boyutu olduğunu söyledi.
Kayserililerin ticari becerililikleriyle bilindiğine dikkati çeken Keleştemur, insanların bu yönünün sık sık mizahi olarak da ele alındığını dile getirdi.
Acil serviste şuur kontrolü para ile yapılıyor
Keleştemur, "Genellikle hastane aciline şuur bozukluğu olan çocuklar getirildiğinde ismini, yaşını, nerede doğduğunu, Cumhurbaşkanının adını sorarız. Ama biz Kayseri'de acilde bunun yerine çocuklara para gösteriyoruz, onu tanıyıp tanımadığını soruyoruz. Eğer tanıyorsa şuuru açıktır. Sonra da paranın miktarını sorarız, eğer 10- 20 lira diyerek tanıyorsa taburcu ederiz, tedaviye gerek yoktur. Belki belirli aşamalarda tahlillerini yaparız ancak sonuçta sağlıklı olduğunu söyleriz" diye konuştu.
Kayserililerin çocuklarını kendi yanlarında çalıştırmadıklarına dikkati çeken Keleştemur, "Kayserililer, çocukların kendi yanlarında eğitemeyeceklerini düşünürler ve komşunun dükkanına verirler. 'İl, yani el yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu büyük sanır' derler. Ayrıca pazarlık yapmadaki maharetleri de ün salmıştır" ifadelerini kullandı.