EkonomiKaramehmet’e 530 milyon dolarlık ‘paravan’ faturası

Karamehmet’e 530 milyon dolarlık ‘paravan’ faturası

27.04.2008 - 00:15 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Çukurova grubunun sahibi Mehmet Emin Karamehmet’e Interbank’ta paravan şirketlere kullandırdığı krediler nedeniyle 530 milyon dolarlık ödeme için tebligat yaptığı iddia edildi.

Karamehmet’e 530 milyon dolarlık ‘paravan’ faturası

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Çukurova grubunun sahibi Mehmet Emin Karamehmet’e Interbank’ta paravan şirketlere kullandırdığı krediler nedeniyle 530 milyon dolarlık ödeme için tebligat yaptığı iddia edildi. Vatan gazetesinin haberine göre, Karamehmet’in Interbank’ı Cavit Çağlar’a satmadan önce Çağlar’ın odacısına, çaycısına, şoförüne kurdurduğu paravan şirketlere 250 milyon dolar kredi kullandırdığı, sonra da bu paranın el altından Çukurova grubuna aktarıldığını tespit eden TMSF’nin Çukurova grubuna çıkardığı net fatura belli oldu.
Haberde, TMSF’nin Çukurova grubuna 530 milyon dolarlık ödeme için tebligat yaptığı, bunun 250 milyon dolarının anapara, kalanının ise 12 yıllık faiz olduğu ve Karamehmet’in Turkcell’deki yüzde 4.1’lik hissesinin satışına da bu ödemenin kesinleşmesinden sonra karar verdiği belirtildi.