30.01.2025 - 07:02 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Yunanistan’da ise bunun için baklavada olduğu gibi Türk mutfağının da sevilen üyeleri “kadayıf” ve “künefe” üzerine yapılan şekelerlemeler ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Nitekim Yunan basınında yer alan gezi yazılarında “Dubai çikolatasına Yunanistan’ın cevabı: Kadayıf ve fıstıklı tatlılar” başlığıyla içi bol fıstıklı kadayıfın (kataifi) yanı sıra bu tatlıya puding eklemesiyle yaratılmış örneklerden bahsediliyor. Selanik’te ise künefenin ön plana çıktığı belirtilirken, bazı pasta şeflerinin yaptığı fıstık kremalı versiyonun, “kentin imza tatlılarından biri” olduğu dile getiriliyor. Yine Selanik’te künefenin çikolata eklenmiş olarak da servis edildiği belirtiliyor.