EkonomiHayvancılık en kritik günlerini yaşıyor

Hayvancılık en kritik günlerini yaşıyor

15.08.2012 - 13:23 | Son Güncellenme:

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yıldız Türkiye’de hayvancılığın en zor ve kritik günlerin içerisinden geçtiğini belirterek, tedbir alınmadığı zaman 2013 yılının sektör adına hızlı çöküşün başlangıcı olacağını vurguladı.

Hayvancılık en kritik günlerini yaşıyor

TÜSEDAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yıldız, son günlerde yem ve süt sektöründe yaşanan ciddi sıkıntılara yönelik yazılı açıklama yaptı. Türkiye’de hayvancılığın bugün en zor ve kritik günlerin içerisinden geçtiğini belirten Yıldız, “Tedbir alınmadığı zaman 2013 yılı sektör adına hızlı çöküşün başlangıcı olacaktır” dedi.

“ÇÖZÜM, SÜT ÜRETİCİSİNE ÜRETTİĞİ ÜRÜNÜN HAKKINI VERMEKTEN GEÇMEKTEDİR”

Haberin Devamı

Üreticinin 1 litre sütünü satınca 1.5 kg yem alabilmesi gerektiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti: “Yem hammadde rayiç bedellerini bu formülde yerine koyduğumuzda 1 lt süt = 1,2 TL olmalıdır. Aksi ve gecikmiş olmak ülke hayvancılığımızın sonu anlamına gelmektedir.

Bir başka önemli hususta Ziraat Bankasının vermiş olduğu kredilerin geri ödemelerinin 2013 yılı itibariyle başlayacak olmasıdır. Yem hammadde fiyatlarının yüzde 100lerin üzerinde arttığı ve 10 aydır sabit olan 80 kuruşluk süt taban fiyatı ile üreticinin bu borçlarının ödeyebilmesi mümkün değildir. Borçların yeniden yapılandırılması hususuna da Ziraat Bankamızın dikkatini çekmeyi görev sayıyoruz.”(ANKA)

Yazarlar