EkonomiGıdada teknik süreç işliyor

Gıdada teknik süreç işliyor

11.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerinde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluğun, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlandığı, uygunsuzluk tespit edilen firmalara yaptırımların uygulanmasının yanı sıra, söz konusu firmalar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Gıdada teknik süreç işliyor

Bakanlık açıklamasında, yeni gıda kamuoyu duyurusu sisteminde 8 binden fazla gıda denetçisiyle yapılan rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluğun, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlandığı belirtildi. Açıklamada, “Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır” denildi.

Haberin Devamı

‘Kara liste’ye eklendi

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yayımlanan taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesine ürünlerinde domuz etine rastlandığı gerekçesiyle Köfteci Yusuf da eklendi. Bakanlığın, “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinde yaptığı güncellemeyle “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürün” sayısı 72’ye çıktı. Taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürün sayısı da 552’ye yükseldi. Bu arada Köfteci Yusuf’un sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada ise, ürünlerde domuz eti kullanılmadığı, numune alma işlemleri sırasında yapılan birçok teknik hatanın analiz sonuçlarını gerçeklikten uzaklaştırdığı iddia edilerek, “Türkiye nezdinde 280 şubesi bulunan ve 12 bin personel istihdam eden şirketimizde iddia edildiği gibi bir tağşiş yapılması mümkün değil” ifadesi kullanıldı.