09.05.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında yetkin isimleri, 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde bu alandaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yemeğin sadece yaşamak için değil, toplumsal dayanışma, diyalog, fikir alışverişi, etkileşim ve iletişimi de kapsayan bir sosyalleşme bilinci olduğu kabulüyle TURYİD, yemeğin felsefe, deneysel psikoloji, müzik, sinema ve çağdaş sanatla olan bağlantısına dokunan önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. 23 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde kalkınmanın kaldıracı olan gastronomi ve ekonomi, 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde ele alınacak” denildi.
TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer ve TURYİD Zirve Komitesi Başkanı Ebru Koralı’nın ev sahipliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında verilen bilgiye göre zirvenin gastronomi ve ekonomi politiğine ilişkin yapılacak oturumlarında, World Food Travel Association Kurucusu ve CEO’su Erik Wolf “Türkiye Gastronomi Turizminde Küresel Fırsatları Nasıl Katlar?” başlığında bir sunum yapacak. Luis Miguel ise İspanya yemek kültürü ve dünyadaki yerini ele alacak. Hatay panelinde ise deprem sonrası Hatay için yapılan çalışmalara katılan gönüllüler, kentin kültür, mimari, yeniden dönüşümü, ekolojik tarımını ele alacaklar.