Ekonomi‘Gastronominin gücü mutfağı aşmalı’

‘Gastronominin gücü mutfağı aşmalı’

11.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şef Ebru Baybara Demir, “Gastronominin dönüştürücü gücünün etkisini, gıdayı ve insanı merkezine alan mutfak dışında çalışmalarla ortaya koymalıyız” dedi.

‘Gastronominin gücü mutfağı aşmalı’

Metro Türkiye ev sahipliğinde düzenlenen LEAD Network Türkiye etkinliğinde, konuk konuşmacı olarak yer alan Ebru Baybara Demir, toplumsal dönüşüm için gastronominin iyileştirici gücünü anlatarak gastronominin, sofraya gelen bir tabak yemeğin ötesinde ekonomik, sosyolojik ve kültürel bileşenlere sahip bir ekosistem olduğundan bahsetti. Gastronominin Nobel’i olarak anılan Basque Culinary World Prize (BCWP) 2023’ü de almış olan Ebru Baybara Demir, sosyal gastronomi alanında hayata geçirdiği projelerden bahsederken, “Gastronomide sürdürülebilir bir gelecek yaratabilmek için gıdamızın topraktan tabağa ve sonrasında yeniden toprağa uzanan sürecinde; bunun bir parçası olan herkese eşit şekilde en yüksek faydayı sağlamak için çalışmalıyız. Yemek, yaşamın kaynağını simgeleyen, kültürel süreçlerin kesiştiği bir alan. Bu noktada da sosyal gastronomi ciddi bir öneme sahip” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

LEAD Network Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Zaman, “Kadın liderlerin sayısının, itibarının ve görünürlüğünün artması ve başarılan işlerin geri bildirimleri ile sizlerle güçlenmeye devam edeceğiz” derken Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng de “Mutfağımızda eşitlik var” mottosuyla hareket ettiklerini anlattı.