EkonomiEv almanın tam zamanı mı? Konut fiyatları neden düştü? Veriler açıklandı!

Ev almanın tam zamanı mı? Konut fiyatları neden düştü? Veriler açıklandı!

19.08.2024 - 20:55 | Son Güncellenme:

Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.9, geçen yıla göre ise yüzde 38,7 arttı. Ancak bu artış enflasyona göre değerlendirildiğinde ise konut fiyatları yüzde 14.3 kayıp yaşadı. Peki ev fiyatları daha da düşer mi? Detaylar CNN Türk'te ortaya çıktı...

Konut satışlarındaki durağanlık ve fiyatlarda düşüş devam ediyor. Yeni açıklanan verilere göre konut fiyatları enflasyona göre yüzde 14.3 geriledi. Peki bu düşüş ne kadar sürecek? İşte merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Ev almanın tam zamanı mı Konut fiyatları neden düştü Veriler açıklandı

10 MİLYONLUK EV 7 MİLYONA SATILIYOR

Satılık rakamı 10 milyon TL olan bir konuta 7 milyonluk teklif yapıldığında bu rakamlarda işlem görüldüğü belirtildi. Bu canlanmayı geçen yılın Temmuz ayına göre yüzde 16'lık artışla tablolarda görmüş olduk.

Ev almanın tam zamanı mı Konut fiyatları neden düştü Veriler açıklandı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Temmuz ayı verilerini açıkladı. Bir önceki aya göre yüzde 0.9 geçen yıla göre ise yüzde 38.7 oranında artış olduğu belirlendi. Ancak enflasyona göre piyasanın yüzde 14.3 oranında kayıp yaşadığı görüldü.

KONUT KREDİSİ İLE EV ALMAK MANTIKLI MI?

Geçen senenin Temmuz ayına baktığımızda bu sene Temmuz ayında yüzde 16'lık bir artış görülüyor. Yani konut satışında bir artış gözlenmiş sebebi ise bu tabloda. İşte burada gerçek alıcılar doğru rakamlara indi.

Haberin Devamı

Ev almanın tam zamanı mı Konut fiyatları neden düştü Veriler açıklandı

Şimdi ev almak isteyenler fiyatlar daha da düşer mi diye bekliyor...