EkonomiEskişehir’e Hoover fabrikası

Eskişehir’e Hoover fabrikası

07.11.2009 - 00:35 | Son Güncellenme:

İtalyan Candy, 1970’li yılların ünlü elektrikli süpürge markası Hoover’i, bu kez kurutma makinesiyle Türkiye pazarına soktu

Eskişehir’e Hoover fabrikası

1970’li yıllarda ‘Ho ho ho Hoover. Süpürür döver. Her yeri temizleyen: Hoover Hoover Hoover’ reklam sloganıyla akıllarda yer eden Hoover bu kez çamaşır kurutma makinesiyle Türkiye pazarına girdi.
İtalyan Candy Grubu tarafından Eskişehir’de kurulan Hoover çamaşır kurutma makinesi fabrikasının açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yaptı.
Fabrikanın il sanayisi ve ekonomisine sağlayacağı katkıyla kentin rekabet gücünü daha da yükseleceğini ifade eden Ergün, “Bu nedenle Organize Sanayi Bölgesi’nde 11 bin metre kare kapalı, 16 bin metrekare açık alana kurulan bu modern tesis için, İtalyan Candy Grup yöneticilerine kutlamak istiyorum” dedi.

‘İtalya’daki fabrikaya eşit’
Candy Group Başkanı Aldo Fumagalli de 2007 Şubatta bitişikteki binada Doruk-Süsler’i satın alarak Eskişehir’de yatırım yaptıklarını belirterek, bu durumun yemek pişirme aletleri üretimi, aynı zamanda Candy ve Hoover markalarının Türkiye’ye girmesinin temelini oluşturduğunu anımsattı. Fumagalli, “Şu anda, Eskişehir’de, neredeyse İtalya’daki fabrikanın hacmine eşit bir fabrika var” dedi.


70’lerin efsane süpürgesi
Elektrikli süpürgenin efsane markası Hoover, ABD’nin Ohio eyaletinde 1900’lü yılların başında doğdu. Marka, 1970’li yıllarda Türkiye pazarına elektrikli süpürgeyle girdi. O yıllarda Gülok firması tarafından patentli olarak üretiliyordu. Marka bir dönem elektrikli süpürgeye adını bile vermişti. Hoover markası, İtalyan Candy’nin, 2007 yılında Süsler markasını satın almasıyla tekrar Türkiye piyasasına girmiş oldu.

KEŞFETYENİ
Garsonluktan Megastar’lığa: Onları böyle hayal etmediniz!
Garsonluktan Megastar’lığa: Onları böyle hayal etmediniz!

Cadde | 25.04.2025 - 07:55

Onlar Türkiye'nin en çok bilinen isimleri. Şimdi ışıl ışıl yaşayan ünlülerin hayat yolculukları hep böyle başlamadı. Kimi kaset satarken söylediği şarkılarla keşfedildi, kimi inşaatlarda çalıştı. İşte ünlülerin ilk işleri...

Yazarlar