18.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
Suvla Şarapları’nı Gelibolu Yarımadası’ndaki üretim tesislerinde, yine aynı bölgede yer alan 440 dönümlük bağ alanında kendi yetiştirdikleri üzümlerle ürettiklerini söyleyen Ellialtı, “Türkiye’de şato tipi üretim yapan ve kendi bağ alanına sahip az sayıdaki şarap üreticisi arasındayız. Suvla ile amacımız yüksek nitelikli şarap üretmek. İç piyasada belirli bir tanınırlığa ve beğeniye ulaştıktan sonra ihracat pazarlarına da yöneleceğiz. Kalite ile fiyat arasındaki performansımız çok iyi olacak ve Türkiye’de şarap severlerin her iki yönden de beğenisini kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.
Suvla markasıyla piyasaya girdi
Suvla’nın piyasa sunulması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında bir değerlendirme yapan Ellialtı, şunları söyledi:
“Kendi şarabımızı üretmeye karar verdiğimizde ilk olarak Fransa’dan özel sertifikalı fidanlar getirdik. Bağlara oğlumuzun adı Bozok’tan esinlenerek Bozokbağ adını verdik. Şaraplarımız ise ismini tarihi Gelibolu Yarımadası’nın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan alıyor. Amacımız, yüksek standartlarla üretilmiş kaliteli şarabı ulaşılabilir rakamlarla satışa sunmak. İhracat için de öncelikle İngiltere pazarı yanı sıra Çin ve Japonya’yı hedefliyoruz. Ardından da ABD pazarı bizim için önemli olacak. Ancak şu aşamada odaklandığımız yer Türkiye ve iç pazarımız olacak.”
Suvla’nın 440 dönümlük bağ alanına ek olarak 200 dönümlük bir arazinin 2 yıldır organik bağcılık için hazırlandığını ve organik sertifikası alındığını belirten Ellialtı, şarapların toplam 5 bin 200 metrekare kapalı alana kurulu şarap fabrikasında, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemler kullanılarak üretildiğini ifade etti. Ellialtı, “Tesisimiz 2 milyon litre üretim yapabilecek alt yapıya sahip. Üretim kapasitesini ilk yıldan sonra artırmayı hedefliyoruz” dedi.