EkonomiEn geniş katılım ASELSAN’dan

En geniş katılım ASELSAN’dan

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

SAHA EXPO’da en geniş ürün yelpazesine sahip firma olan ASELSAN, geleceği şekillendiren oyun değiştirici teknolojilerini dünya devleriyle buluşturuyor.

En geniş katılım ASELSAN’dan

Türkiye’nin teknoloji lideri ASELSAN; SAHA EXPO’da en büyük stant alanına ve en geniş ürün yelpazesine sahip firması olarak boy gösteriyor. Fuara en geniş katılımı gerçekleştiren ASELSAN; insansız sistemler, uydu teknolojileri, askeri haberleşme, uçuş destek birimleri, elektro-optik sistemler, radar çözümleri, çok katmanlı hava savunma sistemlerini içeren ileri teknolojilerini sergiliyor. ASELSAN, fuarda 100’ü aşkın oyun değiştirici ürün ve sistemini uluslararası delegasyonların beğenisine sunuyor.

Haberin Devamı

İlk kez tanıtacak

ASELSAN, uçtan uca milli ve güvenli haberleşmeye olanak sağlayan yeni ağ tabanlı haberleşme sistemlerini, özgün mühendislik eseri yeni elektronik harp podlarını, günümüzün hava tehditlerine karşı ileri çözümler sunan yeni anti drone sistemlerini de ilk kez SAHA EXPO’da tanıtıyor. Lansmanlarda Yeni Ağ Tabanlı Haberleşme Sistemleri arasındaki AcroSAT-Ka45-A, T-Link LOS-A, T-Link LOS-MG ile ARTCom 6993-A URAL’ı; KORKUT 25, BUKALEMUN ve KANGAL FPV olarak adlandırılan drone avcısı sistemleri global oyuncularla buluşturuyor.

Hedef ihracatla dünyaya açılmak

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, “Fuar kapsamında milli üretim gücümüzü gösteriyor, stratejik ortaklıklarımızı genişletiyor ve iş birliği fırsatlarını değerlendiriyoruz” dedi. Akyol, “Fuar kapsamında zengin ürün portföyümüz ile dünyanın dört bir tarafındaki potansiyel iş ortaklarının yanı sıra küresel oyuncularla da görüşüyoruz. Böylece hem mevcut iş birliklerini geliştirmeyi hem de yeni ortaklıkların kapısını aralamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘İlk 30’a gireceğiz’

“ASELSAN için artık ihracat odaklı büyümeyi ajandamızın ilk sırasına aldık” diyen Ahmet Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhracatla dünyaya açılma hedefimiz doğrultusunda ASELSAN’ın teknolojik kabiliyetlerinin geldiği noktayı SAHA EXPO’da savunma devlerine göstermenin gururunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük 42. savunma sanayi şirketi olarak ihracat odaklı büyüme stratejimiz çerçevesinde çözümlerimizi başta Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika, Güney Asya olmak üzere farklı coğrafyalarda daha fazla ülkeye ulaştırmayı hedefliyoruz. AselsaneXt vizyonumuz doğrultusunda ASELSAN’ı 2030 yılına kadar dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. SAHA EXPO’nun ASELSAN’ın global hedeflerini gerçekleştirmesi için önemli bir fırsat kapısı açacağına inanıyorum.”