EkonomiDünya telekom sektörünü temsil etti

Dünya telekom sektörünü temsil etti

21.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında dünya telekom sektörünü temsil etti.

Dünya telekom sektörünü temsil etti

Dünyanın önde gelen iş liderleri, BM 77’nci Genel Kurul Haftası kapsamında düzenlenen ‘Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı Kurtarmak İçin İş Liderliği’ konulu özel yuvarlak masa toplantısında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları odağında ABD New York’ta yapılan ve özel sektörün 2030 hedeflerine yönelik çalışmalarını hızlandırmasını amaçlayan etkinlikte dünya çapında telekom sektörünü Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan temsil etti.

Haberin Devamı

Pozitif iz bırakmak...

Toplantıda Turkcell’in sürdürülebilirlik faaliyetlerine ve dijitalleşmenin önemine değinen Erkan, liderlerle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yakalanabilmesi için yapılması gerekenlere yönelik fikirlerini paylaştı.

Murat Erkan, “Tüm iş süreçlerimizde insan odaklı ve çevreye duyarlı bir kurumsal yaklaşıma sahibiz. Ürün ve servislerimizde dünyaya bıraktığımız izi düşünerek hareket ediyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuzu da çevreye, topluma ve işimize ‘pozitif iz bırakma’ olarak belirledik. Yenilenebilir enerji yatırımları ve Eğitime Dönüştür gibi geri dönüşüm projelerimizi gerçekleştirirken diğer yandan da dijital ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimizin karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Ayrıca dijital kapsayıcılığı ve fırsat eşitliğini destekliyoruz” dedi.