EkonomiDış ticarette Brezilya atağı

Dış ticarette Brezilya atağı

07.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye, çok yönlü dış politika anlayışını ticari alana da yansıttı. Çin, Rusya, Hindistan ve Güney Afrika ile birlikte BRICS üyesi ülkeler içinde yer alan Brezilya, Türkiye’nin Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde önemli ticaret ortaklarından biri haline geldi.

Dış ticarette Brezilya atağı

Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia, ülkesinin Ulusal Günü nedeniyle Ankara Cernmodern’de bir resepsiyon verdi. Resepsiyona hükümeti temsilen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Berris Ekinci katıldı. “Brezilya’yı Güney Amerika’ya açılan bir kapı olarak konumlandırıyoruz ve ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şu anda Brezilya, Latin Amerika ve Karayip ülkeleri arasında en büyük ticaret ortağımız” ifadesini kullanan Bolat, geçen yıl, ikili ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Ceglia da, “Türkiye, Brezilyalı turistler için bir mıknatıs gibi” diyerek, İstanbul ile Sao Paulo arasında her hafta 11 uçuş yapıldığını ve bunun artacağını dile getirdi.