EkonomiÇiftlikten sofraya ‘örnek iş modeli’

Çiftlikten sofraya ‘örnek iş modeli’

01.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu’nun (FAO) öncülüğünde 2001 yılından itibaren tüm dünyada kutlanan 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde, bir kez daha sütün insan sağlığı için önemi, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkısına dikkat çekildi.

Çiftlikten sofraya ‘örnek iş modeli’

 

Dünya Süt Günü için açıklama yapan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da sağlıklı, kaliteli süt ürünlerinin Türkiye’nin her köşesine ulaşması ve süt ürünleri tüketiminin gelişmesi için yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Süt, sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için gerekli besin öğelerini doğal olarak içeren, en temel, en dengeli ve en besleyici gıdamız. Bu değerli gıdanın üretilmesi de; tarım, sanayi ve hizmet olmak üzere birçok farklı alt sektörü harekete geçiriyor, milyonlarca insana istihdam yaratıyor. Süt değer zincirinin bütününü kapsayan Çiftlikten Sofralara entegre iş modelimiz ile ürünlerimizin doğallığını, lezzetini ve besin değerlerini güvence altına alıyoruz. İneklerimizin beslendiği yemlerden, yaşadıkları çiftliklere; verdikleri sütlerden sofralarınıza gelen ürünlerimize kadar tüm süreci titizlikle yönetiyoruz” dedi.