15.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
MİTHAT YURDAKUL Ankara - Hazırlanan taslağa göre, çiçekçiler acil ve stresli durumlarda soğukkanlı ve sakin olacak. Müşterilerden edindiği bilgilerin gizliliğine özen gösterecek olan çiçekçiler, müşteri ve talebi hakkında önyargısız olacak, eleştirilere açık davranacak. Taslağa göre kesme çiçekler cinsine göre ayrılacak, uygun vazoya yerleştirilecek, en fazla 8-10 derece sıcaklıkta saklanacak, çiçekçi vazonun temizliğini (suyu değiştirme vb.) yapacak.
Siparişi alan işletme sahibi, müşterinin talebini, hangi çiçek türü, nereye gideceği, alma amacını sorarak öğrenecek. Süs bitkilerinde ise saklama sıcaklığı 18-25 derece arasında olacak.
Hijyene dikkat!
Çiçekçiler, sipariş veren müşteri bilgisini ilgili formlara işleyerek kaydını tutacak. Çiçekçilerde müşteriye tasarım türü (buket, aranjman, gelin duvağı/sepet, çelenk türleri (merasim, cenaze, protesto), ferforje, arma, masa aranjmanı, araba süsü, gelin buketi gibi) konusunda seçenekler sunulacak. Çiçekçilerle ilgili diğer bazı standartlar şöyle:
- Çalışma ortamında iş süreçlerine göre eldiven, maske, önlük gibi gereçleri kullanacaklar.
- Hijyen kurallarına uygun olarak kişisel temizlik önlemlerini alacaklar.
- Müşteriye alacağı çiçek veya süs bitkisinin özellikleri, anlamı, bakım özellikleri, fiyatı konusunda bilgi verecekler.