11.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Enerji tedarikinin aksamaması için sektördeki üyelerimizin tanker sevkiyatının yanı sıra konaklama ekipmanları, ısıtıcı ve jeneratörler deprem bölgesine iletildi” denildi. İstanbul Sanayi Odası (İSO), üç günde 416 jeneratör, 13 bin battaniye, 1.250 tüplü soba, 3 bin çift ayakkabı, binlerce gıda paketi, 31 bin 500 ekmek ve çok sayıda hijyen ürünlerinden oluşan ihtiyaç maddelerini 12 TIR ile deprem bölgesine ulaştırdı.
Koç Topluluğu şirketlerinde görev yapan arama-kurtarma konusunda eğitimli 420 çalışanın kurtarma çalışmalarında yer aldığında duyurdu. Bölgeye 30 TIR ürün gönderen Migros, vatandaşların bağışlarıyla 30 TIR daha hazırlıyor. 40 TIR ve 10 kargo uçağı ile jeneratörden beton matkabına, giyimden gıdaya kadar pek çok malzemeyi deprem bölgesine ulaştırdığını belirten Trendyol’un yardımları 400 milyon lirayı aştı. NG Grubu ise AFAD’a 5 milyon TL nakdi bağışta bulunduğunu açıkladı. Nestlé, 25 TIR su ve 70 ton gıdayı deprem bölgesine ulaştırdığını duyurdu. Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği, Hatay ve Kahramanmaraş’a 207 adet jeneratör ve 1 TIR erzak gönderdiklerini açıkladı.
Geçici barınma
Inditex Grubu, Kızılay’a 3 milyon euro bağışladığını ve AFAD’a 500 bin dış giyim ürünü sağladığını duyurdu. Samsung’un yaptığı 3 milyon dolar tutarındaki bağışın 1.5 milyon doları nakit, 1.5 milyon doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacak. Polat Holding de konteyner, ısıtıcı, jeneratör, ranza, yatak ve battaniye bağışının yanı sıra konteynerlerle bölgede geçici yerleşim alanı kurulacağını, vinç sevkiyatının da olduğunu açıkladı.