EkonomiBDDK’nın yeni patronu Mukim Öztekin oluyor

BDDK’nın yeni patronu Mukim Öztekin oluyor

13.06.2012 - 10:18 | Son Güncellenme:

BDDK’da Tevfik?Bilgin’in yerine yapılacak atamanın kararnamesi imzaya açıldı. Edinilen bilgiye göre kararnamede Mukim Öztekin’in adı var.

BDDK’nın yeni patronu Mukim Öztekin oluyor

TÜRK bankacılık sektörünün yeni patronu yakında belli oluyor. Halen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda (TMSF) kurul üyesi görevini yürüten Mukim Öztekin, Tevfik Bilgin’in 11 Nisan’da görev süresinin dolması nedeniyle boşalan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı’na atanıyor. Öztekin, BDDK’ya 2009’da ‘kurul üyesi’ olmuştu. Ancak Danıştay’ın, Devlet eski Bakanı Kemal Derviş döneminde görevden alınan Servet Taşdelen için ‘iade’ kararı vermesi ile kurul üyeliğinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

İki yıl sonra kuruma geri dönmüş olacak

Haberin Devamı

BDDK Kurul üyeliğinden 2010 yılının Ocak ayında istifa eden Öztekin, yaklaşık iki yıldır TMSF’de Fon Kurulu üyeliği görevini yürütüyordu. Öztekin, böylece yaklaşık iki yıl sonra BDDK’ya başkan olarak dönmüş olacak. Mukim Öztekin, bankacılık sektörünün, kamu bankaları, özel bankalar, katılım bankaları, leasing alanlarında farklı görevlerde bulundu. Öztekin ayrıca kamuda hem BDDK’da hem de TMSF’de görev yaptı. Öztekin’in adı, bankacılık sektörü tarafından da olumlu karşılandı. Öztekin, 1965’te Pasinler’de doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 1987’de mezun olan Öztekin, Garanti, Albaraka Türk, Asya Finans’ta müfettiş yardımcısı, müfettiş, şube müdürü, genel müdür yardımcısı görevlerinde bulundu. Öztekin, BDDK ve TMSF’de kurul üyeliğinin yanı sıra Ziraat Bankası’nın iştiraki olan Ziraat Finansal Kiralama Genel Müdürlüğü görevini de yürüttü. Öte yandan, BDDK’da boş bulunan kurul üyeliğine de, Ziraat’ten transfer yapılacağı bildirildi. İki gün önce yapılan genel kurulda, Ziraat Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılan Mehmet Mumcuoğlu’nun da BDDK’ya kurul üyesi olarak atanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Star