EkonomiBakan Kurum'dan Yarısı Bizden Kampanyasıyla ilgili açıklama

Bakan Kurum'dan Yarısı Bizden Kampanyasıyla ilgili açıklama

08.08.2024 - 16:15 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar’da Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde konuştu. Bakan Kurum Yarısı Bizden Kampanyasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası ve belediyelerin SGK borcu konularına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün İBB’nin itfaiye personel sayısı ülke ortalamasının üzerindedir. 2019’dan bugüne kadar İstanbul’umuzda bin yeni itfaiye eri alımı için izin vermişiz. Bir de bize personel izni verilmiyor diye ifade ediyorlar. Bunlar emin olun aynı polemikler, gündem şaşırtma çabalarından başka bir şey değil.

Haberin Devamı

Bir başka belediye bakanlığın bize borcu var diyor. Hesaplaşalım diyor, hodri meydan hesaplaşalım. Siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız, yapmanız gerekeni önce bir yapın, usule uyun, belediye tarafından yapılan harcama tutarını bize gönderin. Yetkisi Ankara Büyükşehir’e ait Hazine taşınmazların durumunu, yapmış olduğunuz ihale bedellerini bize paylaşmalısınız. Önce siz yapmanız gereken görevi yapın, millet sizi bu bahanelerin arkasına sığınırken değil, işinizi hakkıyla yaparken görmek istiyor.

Biz sizleri İstanbul’un ulaşım sorunlarını, Ankara’nın konut sorunlarını, tüm ilçe belediyelerimizin altyapı, üstyapıya ilişkin sorunlarını çözerken görmek istiyoruz.

Haberin Devamı

Sudan sebeplerle konuyla ilgisi alakası olmayan bahanelerle karşımıza çıkmayın, biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak İstanbullulara şunu söyledik. Seçimi kazansak da kaybetsek de sözlerimizi tutacağız dedik. Bizim için aslolan İstanbul’dur, İstanbullulardır.

‘YENİ BAŞVURU DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ’

Proje ile vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Yarısı Bizden’de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden’de tarih kısıtlaması yok. Vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Bina bazında, ada bazında bu projeleri yürüteceğiz.

BELEDİYELERİN SGK BORCU

Biz adımlarımızı tek tek atıyoruz. Ama sizin de artık elinizi taşın altına koymanız lazım. Cumhurbaşkanımız belediyelere, “SGK borçlarınızı ödeyin” dedi. Bunu niye dedi? E milyarlarca borcu var belediyelerin de ondan söyledi.

Onlar ne yapıyor? Hemen bahanelere sarılıyorlar. Baktılar ki, işin içinden çıkamıyorlar; Müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyorlar. “Bize itfaiye personeli için izin verilmiyor” diyorlar.

Arkadaşlar; 2019’da İstanbul nüfusuna göre itfaiye personel sayısı 4.263’tü; 2024 yılı itibarıyla nüfus 140 bin arttı, personel sayısı ise 4.642’ye yükseldi. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin itfaiye personeli sayısı ülke ortalamasının çok üzerindedir.

Haberin Devamı

Biz buna rağmen; 2019’dan bugüne kadar, İstanbul’umuzda tam 1000 yeni itfaiye eri alımına da izin vermişiz. Bir de bize; “personel izni verilmiyor” deniyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değil...

Bir başka belediye de: “Bakanlığın bize borcu var” diyor. “Hesaplaşalım” diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Hesaplaşalım da; siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız.

Önce; yapmanız gerekeni yapın. Usüle, erkâna uyun. Belediye tarafından yapılan harcama tutarlarını bize göndermelisiniz. Göndermemişsiniz. Yetkisi Ankara Büyükşehir’e ait olan Hazine taşınmazlarının satışlarının durumunu; ihale bedellerinin bilgilerini bizimle paylaşmalısınız. Paylaşmamışsınız. Önce görevinizi yapın.

Millet sizi, bu bahanelerin arkasına sığınırken değil; işinizi hakkıyla yaparken görmek istiyor; işte bu şantiye alanlarının içinde görmek istiyor. Biz, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, İstanbullulara “Seçimi kazansak da, kaybetsek de sözlerimizi tutacağız” dedik. Çünkü bizim için aslolan İstanbul’dur, Aslolan İstanbul’lulardır, aslolan İstanbul’un geleceğidir.

Haberin Devamı

Söz veriyoruz! Bizi polemikte değil, dönüşüm alanlarında, yeşil alanlarda göreceksiniz. Bizi kavgada değil; sosyal konutlarımızın şantiye alanlarında bulacaksınız. Biz, sözlerimizi tutmak için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışacağız; ve İstanbul’un İstikbalini kurtaracağız."