EkonomiAsgari ücret zam oldu mu, maaşlar arttı mı? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Asgari ücret zam oldu mu, maaşlar arttı mı? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

26.06.2022 - 15:13 | Son Güncellenme:

Asgari ücret artışı için gözler hükümette... konu uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde... Zaman zaman açıklamalar gelirken "Asgari ücret zam oldu mu, maaşlar arttı mı? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?" soruları peş peşe geliyor.

Asgari ücret zam oldu mu, maaşlar arttı mı Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak

Asgari ücret konusu gündemden düşmüyor. Temmuz ayına sayılı günler kala zam olup olmayacağı merak ediliyor. Hükümet zaman zaman konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken her gün bilgi almak adına vatandaşlar "Asgari ücret zam oldu mu, maaşlar arttı mı? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?" diye soruyor.

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Bilgin, 'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' sorusuna "Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Önceki hafta sendikacılarımızla, işçi sendikalarıyla bugün işveren sendikalarımızla görüştük. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Daha birçok düzenleme yapıyoruz. Emekçiler şunu bilsinler; Türk Devleti söz verdi onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır.” diye cevap verdi.