EkonomiGram altın fiyatı düştü! Bugün altın fiyatları kaç TL?

Gram altın fiyatı düştü! Bugün altın fiyatları kaç TL?

03.06.2020 - 10:34 | Son Güncellenme:

Altın fiyatları için haftanın üçüncü günü de arayış devam ediyor. Vatandaşlar tarafından gün gün merak edilen altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları için takip başladı. Haberimizin içeriğinde 3 Haziran 2020 Çarşamba gününe ait güncel altın fiyatlarını görebilirsiniz.

Gram altın fiyatı düştü Bugün altın fiyatları kaç TL

Altın fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar arayışa koyuldu. Yeni ayın, yeni haftanın ilk gününde altın fiyatları kaç TL oldu? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatları büyük merak konusu oldu. Bir düşen, bir yükselen altın fiyatları vatandaşları günden güne meraklandırıyor. Peki bugün altın ne kadar? Gün gün ve saat saat değişkenlik gösteren altın fiyatlarının güncel durumunu haberimizde derledik. Bugün altın almak ve ya altın bozdurmak isteyenler, altının alış ve altının satış fiyatını haberimizin içeriğinden öğrenebilir. İşte altın fiyatları güncel rakamlar...

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

GRAM ALTIN FİYATI

Alış Fiyatı:372,48 TL Satış Fiyatı:373,89 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Alış Fiyatı:605,30 TL Satış Fiyatı:613,20 TL

YARIM ALTIN FİYATI

Alış Fiyatı:1.210,90 TL Satış Fiyatı:1.226,70 TL

TAM ALTIN FİYATI

Alış Fiyatı:2.411,90 TL Satış Fiyatı:2.443,40 TL

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Altın alacaklar dikkat! Uzmanlardan kritik tahmin

 Yeni güne değer kaybıyla başlayan altının gram fiyatı, 378 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 626 lira, Cumhuriyet altını da 2.494 liradan  satılıyor.

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,2  değer kaybıyla 1.740 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD ile Çin arasında artan gerilime rağmen, dün dünya  genelinde açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)  verilerinin beklentilerden iyi gelmesiyle risk iştahının görece arttığını, bu  durumun da altının ons fiyatını aşağı yönlü baskıladığını kaydetti.

Bugün veri takviminin zayıf olduğunu kaydeden analistler, ABD'de  siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından devam  eden gösterilere ilişkin haber akışının takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.730 doların destek  1.750 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 380-390 lira bandının  izleneceğini söyledi.