EkonomiAKM’de herkes için erişilebilir yaşam

AKM’de herkes için erişilebilir yaşam

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom (TT), ‘Sesli Adımlar’ uygulamasını Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde (AKM) sanatseverlerle buluşturdu.

AKM’de herkes için erişilebilir yaşam

TT, ‘Sesli Adımlar’ ile ana destekçisi olduğu AKM’de herkes için erişilebilir bir deneyim sunduğunu duyurdu. TT CEO’su Ümit Önal konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Ülkemizin dijital dönüşümünün lideri TT olarak, teknolojiden herkesin yararlanması öncelikli görevimiz. Hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle teknolojiyi, iyilik ve faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Sorumluluk alanlarımıza kültür-sanatı da ekleyerek kendimize yeni bir rota çizdik. Bu rotanın ilk ve en önemli durağı ana destekçiliğini üstlendiğimiz Atatürk Kültür Merkezi oluşturuyor. Bugün, görme ve işitme engelliler için hizmete sunduğumuz Sesli Adımlar uygulamamızla AKM’yi daha da erişilebilir kılmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Sesli Adımlar uygulamasının AKM’nin tüm girişlerine, sinema, kütüphane, sergi salonu, restoranlara, kafelere ve Türk Telekom Opera Salonu’na sesli yönlendirme sağladığını belirten Önal, uygulamanın tüm operatörlerden, ücretsiz olarak indirilebildiğini açıkladı.