17.03.2022 - 11:07 | Son Güncellenme:
Mayıs veya haziran ayında Meclis’e gelmesi beklenen ek gösterge konusunda yol haritasının belirlenmesi için 16 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında, sendikaların katılımıyla ilk toplantı yapılmıştı.
TEKNİK ÇALIŞMA YAPILDI
Bakan Bilgin o toplantıda, düzenlemenin beklentileri karşılayacağını belirtmiş, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da çalışmanın tüm memurları kapsaması gerektiği yönünde taleplerini iletmişti.
Ali Yalçın, dün yapılan ikinci toplantının ardından şunları dile getirdi: “Toplantıda, ek gösterge düzenlemesinin çerçevesine dair teknik tartışmalar yapıldı. Bizim temel yaklaşımımız sadece dört meslek grubu için 3600 ek gösterge yerine, tüm kamuyu içerisine alan 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklindedir.”
10 MAYIS'TA ÜÇÜNCÜ KEZ
Kamunun da bir taslak çalışması olduğuna işaret eden Yalçın, “Bu taslak bizimle paylaşılmadı, bunun yerine bizim hizmet bazlı yaklaşımımız alınmak istendi” dedi.
Posta'nın haberine göre, bundan sonraki süreçte 10 Mayıs’ta üçüncü kez bir araya geleceklerini aktaran Yalçın, “10 Mayıs’a kadar konfederasyonumuzun mutfağıyla Çalışma Genel Müdürlüğü görüşerek iş belli bir yere kadar taşınacak. Çalışma Genel Müdürlüğü, hizmet kollarımızın başkanlarını ve teknik ekiplerini dinleyerek, herhangi bir boşluk olmaması için süreç yönetimi yapacak” diye konuştu.
3600 EK GÖSTERGE NEDİR?
Yapılan çalışmaların odak noktasında emekliler var. Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırken maaşlarının, Emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.