EğitimYönetim Bilişim Sistemleri (Ybs) Nedir? Ybs Mezunları Ne İş Yapar?

Yönetim Bilişim Sistemleri (Ybs) Nedir? Ybs Mezunları Ne İş Yapar?

25.03.2021 - 04:12 | Son Güncellenme:

Yönetim bilişim sistemleri günümüzün popüler meslekleri arasında yer alır. Bu sebeple bölümü okumak isteyen öğrenciler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Yönetim bilişim sistemleri (YBS) nedir? YBS mezunları ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yönetim Bilişim Sistemleri (Ybs) Nedir Ybs Mezunları Ne İş Yapar


Yönetim Bilişim Sistemleri ilk olarak 1960 yıllarında satın alma, muhasebe, üretim, satış, stok, bordro gibi konularda dönemlik rapor hazırlanması amacı ile kullanıldı. Bölüm ülkemizde son zamanlarda popülerlik kazanmıştır.

Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Nedir?

Yönetim Bilişim sistemleri Bölümü insan, teknoloji, sistem, bilgi yönetimi ile alakalı konuları bir arada yürütmektedir. Teknoloji günümüzde oldukça önemli olduğu için Yönetim Bilişim sistemleri de oldukça önemlidir.

Bölüm 4 yıllık lisans programı olarak faaliyet göstermektedir. Bölümün amacı ise, teknoloji, bilgi yönetimi, sistem konularında bilgilerin doğru bir şekilde kullanımı sağlamak, hızlı bir şekilde karar vermek ve farklı bilgileri bir araya getirecek kişilerin mesleğe kazandırılmasını sağlamaktır.

Yönetim Bilişimi Sistemi Bölümünü tercih etmeyi düşünüyorsanız, bunun için disiplinli, teknolojiye ayak uyduran sorumluluk sahibi, yaratıcı bireyler olmanız gerekir. Bölüm 4 yıllık lisans programıdır.

YBS Mezunları Ne İş Yapar?

Yönetim Bilişimi Sistemleri bölümünden mezun olan kişiler, aldıkları eğitimler ile iş hayatını kolaylaştırmak ve yazılım şirketlerinin entegre olmasını sağlamak gibi işlerde faaliyet göstermektedir.

YBS mezunları, endüstride ya da endüstriyel faaliyetlerin olduğu yerlerde iş bulma olanaklarına sahip olurlar. Firmaların gerçekleştirecekleri operasyonları kolaylaştırmak için bilgi departmanlarında, özel sektörde ya da devlette yazılım ya da otomasyon ile alakalı firmalarda farklı bölümlerde çalışabilirler.

Devlette çalışmayı düşünen kişilerin KPSS sınavından yeterli puanı alarak atamasının yapılması gerekmektedir. bölümde bilgisayar sistemlerinden elde edilen verilerin işletmelere ve yönetimlere entegre edilmesi sağlanmaktadır. Bu alanda çalışan kişilerin kısa vadede ve uzun vadede planlar yaparak çalışmalarını o yönde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Yönetim Bilişim sistemleri mezunlarına sektörde çok fazla ihtiyaç duyulduğu için iş olanakları da oldukça yüksektir.