EğitimVertebra Korpus Nedir, Ne İşe Yarar? Vertebra Korpus Nerededir?

Vertebra Korpus Nedir, Ne İşe Yarar? Vertebra Korpus Nerededir?

18.12.2021 - 02:31 | Son Güncellenme:

İnsan bedeni incelemeleri ilk olarak yunan kültürü ile başlamış olduğu için insan bedeninde bulunan tüm organların isimleri ve bulundukları yerlerde Yunan dilinde oluşturulmuştur. Bu nedenle vertebra korpus ne olduğu ve ne anlama geldiği vertebre korpus ne işe yarar gibi soruların yanıtlarını öğrenmek gerekmektedir. Vertebra korpus nerededir gibi soruların yanıtlarını hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Vertebra Korpus Nedir, Ne İşe Yarar Vertebra Korpus Nerededir

Vertebra korpus kelimesi iki kelimenin bir araya gelmesi ile oluşan insan vücudundaki omurgayı işaret etmektedir.

Vertebra Korpus Nedir? Ne İşe Yarar?

Vertebra korpus insan bedeninde bulunan omurgayı oluşturan kemikler den her biri olarak tanımlanmaktadır. Vertebra korpus Yunanca korpus vertebra şeklinde kullanılmakta ve tam karşılığı ise omur gövdesi şeklinde olmaktadır.

Bazı tanımlar göre ise vertebra korpus insan bedeninde bulunan omurları oluşturan kemiklerin tek tek kullanımda biri olarak ifade edilmektedir.

Vertebra korpus omuriliğin oluşturduğu gövde içinde omuriliğin geçtiği alan olarak tanımlanmaktadır. Omurga üzerinde bulunarak omurilik üzerindeki kemikler ile insan vucudunun hareketini sağlayan ve organların korunmasını sağlayan bir merkezdir.

Omurilik üzerinde bulunan her kemik de vücudu destekleyici görev yapmaktadır.
Vertebre korpus kemikleri insan bedeninin normal hareketlerini sağlayan omurilik yapısını oluşturan kemikler işlevini görmektedir.

Vertebra Korpus Nerededir?

Vertebra korpus omurgayı oluşturan kemiklerden her biri anlamına geldiği için omurgada bulunmaktadır. Vertebra korpus omurga üzerinde bulunan kemikleri ifade ettiğinden de anlaşılabildiği gibi omurga da yer almaktadır.