EğitimUluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (Issn) Nedir, Ne İşe Yarar?

Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (Issn) Nedir, Ne İşe Yarar?

05.07.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası), belirli bir süre ile yayın (devam eden süreli yayın, devamlı kaynak) için oluşturulan ve süreli yayına bağlı 2 olarak küme ve 8 haneden meydana gelen uluslararası bir numaralama sistemi olarak bilinir. Uluslararası Standart süreli yayın numarası (ISSN) nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (Issn) Nedir, Ne İşe Yarar

Tam ismi, Uluslararası Standart Süreli olarak gerçekleştirilen yayın numarası şeklinde geçer. Bu numara belli bir süreli yayınlar için yapılan ve süreli yayının ismine bağlı olan 8 hane ve 2 kümeden meydana gelen uluslararası bir kimlik numarasıdır.

Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (ISSN) Nedir?

ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası), belli bir süreli yayın (devamlı kaynak ve devam eden süreli yayın) yapmak için gerçekleştirilen ve süreli yayın için bağlı olan 2 küme ve 8 farklı haneden meydana gelen uluslararası bir numaralama sistemi olarak bilinir.

Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası (ISSN) Ne İşe Yarar?

Bir yayıncı olarak süreli yayınınızı dağıtmak ya da satmak amacında olduğunuza göre, bu sizin tercihinize bağlı olur (Süreli Yayınlara kullanılan barkot üretilme işlemi sadece o süreli yayın için tahsis edilen ISSN’den üretilir). Süreli yayınlarınız ISSN ile sipariş edilemiyor ya da dağıtılamıyorsa ve bibliyografik bilgi girişleri de yapılmamışsa süreli yayınlarınızın satışı her zaman yapılamayabilir. Uluslararası ISSN Sistemine göre ISSN alınmasını zorunlu hale getiren bir düzenleme bulunmaz.