EğitimTOEFL nedir? TOEFL ne sıklıkta yapılır?

TOEFL nedir? TOEFL ne sıklıkta yapılır?

30.11.2017 - 11:36 | Son Güncellenme:

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) temelde bir yabancı dil becerisi ölçme sınavıdır. Dünya genelinde en geçerli sınav olarak kabul edilir ve TOEFL IBT ve TOEFL PBT olmak üzere ikiye ayrılır.

TOEFL nedir TOEFL ne sıklıkta yapılır

TOEFL IBT nedir?

Haberin Devamı

Tam açılımı TOEFL - Internet Based Test olan IBT türü, hemen hemen bütün ülkelerde geçerlidir. Anadili İngilizce olmayan lisans, yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adayların başvurularında kullanabileceği bir seviye belirleme testidir.

TOEFL PBT nedir?

Tam açılımı TOEFL - Paper Based Test olan PBT türü de temelde IBT gibi bir seviye belirleme testidir.

TOEFL PBT IBT farkı nedir?

PBT'nin açılımdanki 'paper' kelimesinden de anlaşılacağı üzere PBT, yazılı bir sınavdır ve sınav merkezlerinde yapılır. IBT ise yine sınav merkezlerinde bilgisayar aracılığıyla internet üzerinden yapılır. IBT, listening, reading, speaking ve writing olmak üzere 4 aşama içerir. PBT'de ise speaking aşaması yoktur. IBT 185 dolar, PBT ise 180 dolar başvuru ücretine sahip.

Haberin Devamı

TOEFL ne sıklıkta yapılır?

Her ay minimum 2 defa yapılan TOEFL, bazı aylarda 3 veya 4 kez de yapılabilir. Yılda 50'den fazla kez sınav yapılır.

TOEFL'a yılda kaç kere girebilirim?

TOEFL'a girişte bir sayı sınırlaması yoktur. Tek sınırlama, gireceğiniz iki sınav arasında 12 günden az süre olmaması.

TOEFL başvurusu nasıl yapılır?

TOEFL'da kontenjanlar sınırlı olduğu için girmeyi düşündüğünüz sınav tarihinden birkaç ay önce başvurunuzu tamamlamanız daha iyi olacaktır. Başvurular ve ödemeyi internet üzerinden yapabilirsiniz. Sınav başvuruları sınav tarihinden 7 gün önce kapanır. Geç sınav başvurusu yapmak isterseniz sınav tarihinden 4 gün önce ekstra 40 dolar ödeyerek yapabilirsiniz.

Sınava başvurmak için öncelikle buradan bir hesap oluşturmanız; daha sonra buradan kaydınızı yapmanı gerekiyor.

TOEFL ücreti nasıl ödenir?

Ücretler başvuru esnasında online olarak banka/kredi kartı, havale veya online çek olarak ödenebilir. Banka-kredi kartı ödemelerinde Türk Lirası geçerli olurken; havale veya online çek kullanımlarında yalnızca dolar tipinde ödeme kabul edilmektedir.

Yazarlar