EğitimThrowback Ne Demek, Türkçesi Nedir? Instagram'da Throwback Nedir?

Throwback Ne Demek, Türkçesi Nedir? Instagram'da Throwback Nedir?

26.05.2022 - 17:19 | Son Güncellenme:

Throwback İnstagramda kullanılan bir terimdir. Türkçe dilinde birebir karşılığını bulmak zor olsa da kısaltması TBT olarak adlandırmaktadır. Peki Throwback ne demek, Türkçesi nedir? Instagram'da Throwback nedir? Sizlere Throwback hakkında detayları derledik.

Throwback Ne Demek, Türkçesi Nedir Instagramda Throwback Nedir

Throwback Thursday İnstagram hesaplarında çok sık kullanılmaktadır. Türkçeye çevrildiğinde Perşembe Nostaljisi olarak adlandırılmaktadır.

Throwback Ne Demek?

Throwback Thursday her perşembe günü kişilerin eski fotoğraflarını paylaştığı ve sosyal medyada çokça kullanılan bir hashtag olmaktadır. Bu akımın teması olan Throwback geriye dönüş, geçmişe dönüş anlamına gelmektedir. Instagramın yanı sıra diğer sosyal medya platformlarında da kullanılmaktadır.

Throwback Türkçesi Nedir?

Throwback kelimesi Türkçede gerileme anlamına gelmektedir. Sosyal medya hesaplarında TBT olarak kullanılan Throwback Thursday ise Perşembe Nostaljisi manasına gelir. Böylece sosyal medya platformlarında geçmiş fotoğraflar TBT adı altında paylaşılmaktadır.

İnstagram'da Throwback Nedir?

İnstagram başta olmak üzere sosyal medya hesaplarından paylaşılan tbt hashtag'i kullanıcıların eskilere dair paylaştığı görüntülerde kullandığı bir paylaşımdır. Throwback İnstagram'da geçmiş fotoğraflar manasına gelmektedir. Ayrıca Throwback Thursday için Hey Gidi Günler, Nostaljik Perşembe ve Ne Günlerdi gibi Türkçe anlamlar da bulunmaktadır.