EğitimTeletıp Nedir, Nasıl Kullanılır? Teletıp Sağlık Hizmeti Kullanım Alanları...

Teletıp Nedir, Nasıl Kullanılır? Teletıp Sağlık Hizmeti Kullanım Alanları...

15.04.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Sağlık alanında gelişen pek çok sistem bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulamalardan biri ise teletıp uygulamalarıdır. Sağlık faaliyetlerini en hızlı şekilde çözümlemek ve sonuçlarına ulaşmak isteyen kişiler gün içerisinde teletıp sistemine erişim sağlamaktadır. Bu sistem ve kullanım alanları ile birlikte her vatandaş istediği noktada işlerini hızlı çözümlendirmektedir. Teletıp nedir, nasıl kullanılır ve sağlık hizmeti olarak kullanım alanları nelerdir sizler için derledik.

Teletıp Nedir, Nasıl Kullanılır Teletıp Sağlık Hizmeti Kullanım Alanları...

Teletıp günümüzde en çok kullanılan sistemlerden biridir. Sağlık alanında pek çok olanağa ve bilgiye bu sistem üzerinden ulaşılmaktadır. Sağlık bakanlığı tarafından geliştirilen bu sistem özellikle sonuç alma ya da sonuçlar hakkında bilgi alma alanında yardımcı olmaktadır. 

Haberin Devamı

Teletıp Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen sistemlerden biridir. Bu sistem üzerinden radyolojik sonuçlara 7/24 ulaşmak mümkündür. Tıbbi görüntüleme sistemleri ve raporların yer aldığı bu siteden tüm vatandaşlar kolaylıkla faydalanmaktadır. Radyolojik hareketlerin takibi ve hastaneler arasında iş bölümünün yapılmasına yardımcı olmaktadır.

Teletıp Sağlık Hizmetleri Kullanım Alanları

Teletıp sağlık hizmetleri son dönemin en çok kullanılan uygulamalarından biridir. Gelişen sağlık çalışmaları arasında yer alan teletıp imkanları da vatandaşların tüm radyolojik sonuçlarına ulaşmasını sağlamaktadır. Geliştirilen bu sistem diğer hastanelerdeki radyologların müsaitlik durumunu incelemektedir. Tahlil ve radyolojik çekim sonuçlarının alınması ve takip edilmesi bu sistemin kullanım alanları içerisine girmektedir. Sistem 7/24 kesintisiz şekilde çalışmalarına devam etmektedir.