EğitimSuyun Canlılar İçin Önemi Nedir? Maddeler Halinde Suyun Önemi

Suyun Canlılar İçin Önemi Nedir? Maddeler Halinde Suyun Önemi

24.03.2022 - 14:55 | Son Güncellenme:

Canlılar için en önemli yaşam kaynağı su olarak bilinmektedir. Çünkü su olmazsa dünya çok başka bir yer olurdu. Ancak suyu kullanma konusunda çokta dikkat edilmediği görülmektedir. Bunun için suyun önemini bilmek gerekir. Suyun canlılar için önemi nedir? Maddeler halinde suyun önemi hakkında detayları sizler için derledik.

Suyun Canlılar İçin Önemi Nedir Maddeler Halinde Suyun Önemi

Suyun ne kadar önemli olduğunu bilenler her zaman dikkatli olmaktadırlar. Çünkü suyu israf etmeden yeteri kadar kullanmak gerekir. Ayrıca susuzluk yaşanırsa eğer canlılar için önemli sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Bu nedenlerden dolayı suyu kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Suyun Canlılar İçin Önemi Nedir? 

En önemli besin maddesi olan suyun önemli olduğu sıkça görülmektedir. Ayrıca insan vücudu içinde suyun önemi son derece büyüktür. İnsan yiyecek olmadan bir süre yaşar ancak su olmadan yaşamak çok zordur. Suyun olması ile vücudun doğru bir şekilde işleyişi söz konusu olmaktadır. 

İnsanın suyu depolama şansı yoktur. Çünkü terleme ve idrar ile su vücuttan atılmaktadır. Doğal olarak vücudun su kaybettiği sıkça görülmektedir. Bu nedenden dolayı günlük 2-2.5 litre kadar su içmek gerekir. Buna mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Sadece insan için değil tüm canlılar için suyun önemli olduğu dikkat çekmektedir. Yani insanlar kadar bitkiler ve hayvanlarda suya ihtiyaç duyar.

Haberin Devamı

 Tabi su bol olduğu zaman değeri tam olarak anlaşılmaz. Ancak suyun yokluğu canlılar için ölümle eş değer olarak görülmektedir. 

Maddeler Halinde Suyun Önemi

Suyun önemini bilmek kadar doğru kullanmakta çok önemlidir. Hatta yemek yemeye dayanan birçok kişi su içmeye dayanamamaktadır. Yani su olmadığı zaman insanlar ne yapacağını şaşırır. Hayvanlarında su olan yerlerde daha çok yaşamaya çalıştıkları görülmektedir. Sonuç olarak susuz kalmak her canlı için tehlikeli ve hatta ölümcüldür.

  1. Su, böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır.
  2. Su, atığı ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur.
  3. Su olmadan uzun süre yaşamak imkansızdır.
  4. Su, vücut ısısını düzenlemekte rol oynar.
  5. Bir yetişkinin vücut ağırlığının %60'ı sudan oluşur.
  6. Birçok organın düzenli olarak çalışmasına destek sağlar.
  7. Beyin fonksiyonları için suya ihtiyaç vardır.
  8. Dünyadaki yaşamın varlığı su ile sağlanmaktadır. Çünkü yağış olması için güneş ısısının suyu buharlaştırması gerekmektedir.
  9. Alınan gıdaların sindirimi için suya ihtiyaç vardır. 
  10. Vücudun enerji ihtiyacını karşılar.
  11. Su olmasaydı eğer nehirler, denizler vs. donardı ve buda sudaki canlıların hayatını yok ederdi. 
  12. Hayvanların yaşamlarını sürdürmelerinde etkin rol oynar.