EğitimSüreç Yönetimi Nedir, Nasıl Yapılır? Süreç Yönetimi Ne İş Yapar?

Süreç Yönetimi Nedir, Nasıl Yapılır? Süreç Yönetimi Ne İş Yapar?

23.03.2022 - 01:23 | Son Güncellenme:

Şirket faaliyetleri çerçevesinde bulunan birbiri ile bağlantılı belli süreçlerin düzenlenmesi, iş süreçlerinin kolay bir şekilde takip edilmesi ve yönetilmesini önemli ölçüde etkileyen faktörler arasında yer alır. Ölçeklenemeyen ve ölçülemeyen şeyleri yönetmek hemen hemen imkansızdır. Süreç yönetimi nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

Süreç Yönetimi Nedir, Nasıl Yapılır Süreç Yönetimi Ne İş Yapar

Şirketler, sadece finansal göstergelerle de yönetilemez. Şirket yönetimi için farklı alanlarda farklı süreçlerin aynı program ve plan çerçevesinde de ele alınması gerekir.

Haberin Devamı

 Süreç Yönetimi Nedir?

 Süreç, bir amaç doğrultusunda bir değer ortaya koyan ve birbirini takip eden faaliyetlerdir. Kıyasıya büyük bir rekabetin yaşandığı sektörlerde şirketlerin sürdürülebilirliğini sağlamak için önemli bir kurumsallaşma adımı olan bu süreçte, şirketlerin büyümesi de en kritik aşamalar içinde yer alır.

 Süreç Yönetimi Nasıl Yapılır? 

 Süreç yönetiminin hayata geçirilmesi için en önemli unsurlardan birisi de otomasyona geçiş ya da dijitalleşme olarak bilinir. Süreç yönetimi sırasındaki çeşitli yazılımlar sayesinde istenilen sonuçlara ulaşılabilir. Süreç yönetimi için kullanılan bazı yazılımsal araçlar ise şunlardır;

Süreç akışlarını kurgulama şansı veren ofis yazılımları

Süreç yönetimine özel olan çeşitli profesyonel yazılımlar

Haberin Devamı

Performans hesaplamaları programları

Süreç akışını ise otomatik bir şekilde ölçen yazılımlar

Yürütülen süreçleri kodlayan ve modelleyen yazılımlar

Süreç Yönetimi Ne İş Yapar?

 Süreç yönetimi, şirketlerin faaliyetleri içinde birbiri ile bağlantılı bir şekilde gerçekleşen süreçlerin düzenlenmesi ve performans ölçümlerinin yapılması ve dokümante edilmesi gibi çalışmaları da içeren çeşitli aşamalardan oluşur.