EğitimStop Limit Nedir? Stop Limit Emri Ne Demek?

Stop Limit Nedir? Stop Limit Emri Ne Demek?

19.04.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Borsalarda öne çıkan bir kelime olması ile beraber spot limit önemli bir yer taşır. Peki, Stop limit nedir? Stop limit emri ne demek detayları ile derledik.

Stop Limit Nedir Stop Limit Emri Ne Demek

Spot ve limit kelimeleri bir araya gelmek suretiyle borsa üzerinden belli bir anlama sahiptir. Özellikle fiyatları belirlenmesi ve buna bağlı olarak gerekli işlemlerin yapılması noktasında değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Stop Limit Nedir?

 Borsalarda çok fazla kullanılan şartlı bir emir türü olarak stop limit gelir. Bu bağlamda otomatik bir alış ve satış işlemi için belirli. Bu nokta aynı zamanda fiyat olarak ön plana çıkar. Böylece en düşük satış fiyatı noktasına geldiği zaman, bu satışın üstüne çıkan fiyat doğrultusunda otomatik alım gerçekleşir. Böylece özellikle stop limit emri ile birlikte borsa üzerinden kazanç elde etme şansı ön plana çıkar. O sebepten dolayı önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün.

 Stop Limit Emri Ne Demek?

 Stop limit emri borsa üzerinden verilen bir şartla Emir türü olarak ön plana çıkar. Bu emir türü kapsamında triger olarak otomatik bir fiyat belirlenir. Bu fiyat özellikle borsa üzerinden alım noktasında en düşük fiyatı belirlenmesidir. Böylece satış açısından en düşük noktaya geldiği zaman, bu noktadan düzene çıkan fiyat kapsamında alım sağlanır. Bu alım bir emir ile beraber otomatik olarak gerçekleşir. Böylece fiyat yükseldiği anda kazanç elde edilmeye başlanır.