EğitimStake Ne Demek, Türkçesi Nedir? Stake Yapmak (Staking) Nasıl Olur?

Stake Ne Demek, Türkçesi Nedir? Stake Yapmak (Staking) Nasıl Olur?

12.04.2022 - 14:50 | Son Güncellenme:

Stake, kripto paralar ile ilgili alım satım yapan ve araştırmalarda bulunan kişilerin kullandığı terimlerin arasında yer almaktadır. Her geçen gün kripto para piyasasındaki artışlar, gün geçtikte taleplerin arttığı görülmektedir. Stake nedir? Stake Türkçesi ne anlama gelmektedir? Stake yapmak nasıl olur detayları ile derledik.

Stake Ne Demek, Türkçesi Nedir Stake Yapmak (Staking) Nasıl Olur

 Stake, kripto para piyasasındaki tüm operasyonların desteklenmesini inceleyen, kripto paraların bir cüzdan içinde belirli zaman içinde tutma işlemi olarak geçmektedir. Bu işlem için kesinlikle transfer yapılmaması, sabit cüzdanda kalması gerekmektedir. Kripto paraların güvence altında, cüzdanda durması büyük kayıpları yaşanmaması açısından önemlidir.

Haberin Devamı

 Stake ne demek, Türkçesi nedir?

 Stake, aslında Türkçe karşılığı bahis olarak geçmektedir. Fakat kripto piyasasında bambaşka bir amaç için yaygın kullanılmaktadır. Kripto para sahibi olan kişilerin, söz konusu kriptonun kitlenerek saklaması ve belirli dönemlerde ödül kazanma imkanı sağlamaktadır. Stake işleminin yapılması için, akıllı cep telefonu ve bilgisayara ihtiyaç duyulmaktadır.

 Stake yapmak (staking) nasıl olur?

 Staking işlemlerinin yapılması için uygun pozisyonların oluşması gerekmektedir. Örnek verilecek olursak Ethereum, Palkadot, Cardano gibi kripto değerlerin yıllık yüzde 5 ve 20 arası gelir elde edilmesi sağlanmaktadır. 

 Stake ödüllerinin hesaplama kriterleri nelerdir?

Enflasyon oranları

Haberin Devamı

Stake talep edilen kripto para miktarı

Ne kadar süre stake işleminin yapıldığı 

Toplam biriken stake edilen para miktarı

 Stake işlemleri yaparken, kişiler belirli kazançların edilmesi için detaylı bilgilerin edinilmesi ve doğru saklama tekniklerinin uygulanması gerekmektedir.