EğitimStake Etmek Ne Demek? Staking Nasıl Yapılır?

Stake Etmek Ne Demek? Staking Nasıl Yapılır?

26.05.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

Kripto para birimlerinde işlem yapan kişilerin sık kullandığı kelimelerden birisi ola Stake, vadeye yatırmak olarak Türkçeye çevrilebilir. Kripto paraların işlenmiş olduğu marketlerde, sağlayıcının cüzdanda yer alan parayı işletmesi ve bu işletme sonucunda elde edilen paraya Stake etme adı verilir. Peki, Binance gibi marketlerde bu işlem nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.

Stake Etmek Ne Demek Staking Nasıl Yapılır

Stake etmek, işlem yapmış olduğunuz cüzdanda paranızın kontrolünü market kontrolörüne bırakmak olarak özetlenebilir. Herhangi bir para cinsinden olan parayı işletmesi için sağlayıcıya bırakır herhangi bir işlem gerçekleştirmezsiniz. Bu süreç için ise market size ödül adı altında para sağlar.

Stake Etmek Ne Demek?

Stake etmek paranızı cüzdanda tutmak ve herhangi bir işlem yapmamak olarak açıklanabilir. Kripto para alım satımının yapılmadığı, yalnızca ödül elde etmek amacı ile parayı sistemde tutma işine verilen isimdir.

Staking Nasıl Yapılır?

Market tarafından belirlenmiş olan alt limit tutarında yatırımı olan kişiler için markette 'Stake' bölümü açılmaktadır. Burada bulunan bölüm aracılığı ile kişi ilgili sözleşmeyi online olarak imzalayabilmekte ve parasını yıllık ya da aylık bazda sistem için tutabilmektedir.