EğitimSpondiloz Nedir, Neden Olur? Spondiloz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Spondiloz Nedir, Neden Olur? Spondiloz Tedavisi Nasıl Yapılır?

18.12.2021 - 02:50 | Son Güncellenme:

Omurgalar arasında bulunan faset eklemler ve diskler arasında bulunan eklem kıkırdaklarının yıpranarak dejenere olması ile ortaya çıkan hastalığa spondiloz denir. Bu dejenerasyon süreci sonunda ise, sonunda oluşan kemik çıkıntıların sinir basılarına daralmasına ve sinir kanalına neden olur. Spondiloz nedir, neden olur sizler için derledik.

Spondiloz Nedir, Neden Olur Spondiloz Tedavisi Nasıl Yapılır

Omurgalara daha fazla yük binmesi sonucunda ortaya çıkar.

Spondiloz Nedir?

Spondiloz, omurgalar arasında yer alan diskler ve faset eklemler arasında bulunan eklem kıkırdaklarının yıpranarak dejenere olması sonucunda ortaya çıkar.

Spondiloz Neden Olur?

Spondiloz, hastalarda ya omurgalara fazla yük binmesi ya da belinde mekanik bir bozukluk olması sonucunda ortaya çıkabilir. Aynı zamanda kişinin vücut ağırlığının normalden fazla olmasına bağlı olarak belini yanlış kullanması ile bağlıdır.

Spondiloz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Spondiloz hastalığının tedavisi için kullanılan bazı farklı yöntemler vardır. Bunlar ise;

Haberin Devamı

Proloterapi: Dextroz ile lidokain karışımının belin sabitliğini sağlayan bel bağlarının omurgalara yapışma noktalarına enjeksiyon yöntemi ile uygulanmasına denir. İğne uyarısı ise, bel bağlarının yeniden yapılması için vücuttaki tamir mekanizmalarını da uyarır. Bel bağlarının onarılması da belin stabilitesini arttıracağı için yaşanan klinik belirtileri ortadan kaldırır. Genellikle de ayda bir yapılacak olan 3-5 uygulama sayesinde hastalarda belirgin bir iyileşme görülür.

Lokal Ozon enjeksiyonu: Yıpranmış yapıların oksjenasyonunu ve iyileşmesini hızlandırmak için yapılır.

Fizik Tedavi: İyileşmenin hızlandırılması, kanlanmanın da arttırılması, kasların güçlendirmesi, sinirlerin rahatlatılması için manyetik alan ultasound, Lazer ve çeşitli elektrik akımları da uygulanır.