SözlükYalıtım Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yalıtım Nerelerde Kullanılır?

Yalıtım Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yalıtım Nerelerde Kullanılır?

03.02.2022 - 04:50 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılmakta olan çeşitli kelimeler bulunmaktadır. Yalıtım kelimesi de oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Yalıtım kelimesini duyduğunuz zaman siz de bu kelimenin anlamı ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Yalıtım ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Yalıtım nerelerde kullanılır? Yalıtım kelimesi ile ilgili tüm detayları derledik.

Yalıtım Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Yalıtım Nerelerde Kullanılır


Yalıtım kelimesi dilimizde oldukça fazla kullanılmakta olan kelimeler arasında yer almaktadır. Yalıtım kelimesinin bir fizik terimi olarak kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Yalıtım kelimesi aynı zamanda izolasyon olarak da ifade edilebilir.

Yalıtım Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Yalıtım kelimesi, Türk dil kurumuna göre elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için, iletkeni lastik, kauçuk, porselen gibi bir maddeyle kaplama işi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda yalıtım kelimesi izolasyon olarak da ifade edilebilmektedir.

Yalıtım kelimesinin dilimizde oldukça fazla kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. İzolasyon olarak da bilinmektedir.

Yalıtım Nerelerde Kullanılır?

Yalıtım özellikle enerji tüketimini azaltmak için kullanılmaktadır. Kullanım alanlarına göre farklı yalıtım türlerinin olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Isı yalıtımı özellikle binalarda oldukça fazla tercih edilmekte olan bir yalıtım türü olarak ifade edilebilir. Yalıtım enerji tüketimini azaltmak için oldukça fazla kullanılmakta olan bir kaplama olarak bilinmektedir. Yalıtım iç cephe ve dış cephe olmak üzere binalarda oldukça fazla kullanılmaktadır.