SözlükSaha Ne Demek? Saha Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Saha Ne Demek? Saha Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.01.2022 - 02:40 | Son Güncellenme:

Saha, dilimizde sıkça kullanılmasından dolayı anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da birçok kişinin araştırdığı kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Saha kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve rahatça cümle içinde kullanabilirsiniz. Saha ne demek? Saha TDK sözlük anlamı nedir merak edilen tüm detayları derledik.

Saha Ne Demek Saha Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Saha, Arapça kökenli olmasından dolayı dilimize de Arapçadan geçmiş olan bir kelimedir. Kelime anlamı olarak Saha dilimizde alan, takım karşılaşmalarının yapıldığı yer anlamlarında kullanılmaktadır.

Saha Ne Demek?

Saha, sıkça kullanıldığı için anlamı araştırılan kelimeler arasında yer almaktadır. TDK sözlük anlamı olarak saha takım müsabakalarının yapıldığı yer ya da alan anlamında kullanılmaktadır. Bu bakımdan kullanım alanı geniştir ve dilimizde de birçok kişi tarafından sürekli kullanılmaktadır.

Saha TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Saha TDK sözlük anlamı olarak dilimizde alan ya da takımların karşılaştığı yer anlamlarında kullanılmaktadır. Daha çok takımların maç yaptığı yerlere saha dense de normal anlamda alan olarak da saha anlamının kullanılması doğrudur ve birçok kişi tarafından kullanılır.