SözlükRefrakter Ne Demek? Refrakter Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Refrakter Ne Demek? Refrakter Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

11.04.2022 - 17:18 | Son Güncellenme:

Farklı özelliklere sahip olan bir madde olarak reflektör ön plana çıkar. Peki, Refrakter ne demek? Refrakter TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Refrakter Ne Demek Refrakter Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Son zamanlarda birçok kişinin Merak ettiği kelimeler içerisinde refrakter geliyor. Pek çok değişik alanda kullanılması ile beraber farklı özellikleri üzerinden ön plana çıkmaktadır.

Haberin Devamı

 Refrakter Ne Demek?

 Refrakter aynı zamanda madde ya da malzeme olarak bilinir. Bir eritiş maddesi ile beraber Yüksek sıcaklıkta eritilmesi suretiyle, Laboratuvarda bulunan asit ve bazlara dayanıklı maddelerdir. Böylece laboratuvarlar başta olmak üzere pek çok farklı alanda yaygın bir şekilde kullanılır.

 Refrakter TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit refrakter bir madde ya da malzeme olarak değerlendirilir. Özellikle laboratuvarda kullanılan ve asit ile bazlara dayanıklı olan bir madde şeklinde anlatmak mümkün. Böylece bu yönleriyle her açıdan önemli bir yere sahiptir. Dayanıklı bir malzeme ve yapı olmasının yanı sıra, hem fiziksel hem de kimyasal bir yapısı olduğunu da ifade etmek gerekir. Değişik alanlarda özel yapısı ile kullanılır.