SözlükPull Up Ne Demek, Türkçesi Nedir? Pull Up Nasıl Yapılır?

Pull Up Ne Demek, Türkçesi Nedir? Pull Up Nasıl Yapılır?

02.06.2022 - 14:41 | Son Güncellenme:

Fitness ve spora ilgi duyan kişilerce son zamanlarda çok telaffuz edilen 'pull up' İngilizce kökenli bir sözcük olmakla beraber basit ifadesi ile yukarı çekmek anlamına geliyor. Peki spora ilgi duyanlar için hareketlerin neredeyse temelini oluşturan bu hareket nasıl yapılır? Pull up yapmak zor mudur sizler için derledik.

Pull Up Ne Demek, Türkçesi Nedir Pull Up Nasıl Yapılır

Pull up, direnci kuvvet uygulayarak yukarı çekmek anlamına gelir. Yukarı çektiğiniz nesne herhangi bir obje olabilse de fitness anlamında kullanılan direnç barından farklıdır.

Haberin Devamı

 Pull Up Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Türkçesi itibari ile pull çekmek, up ise yukarıya doğru yön vermek anlamı taşımaktadır. Bagaj tek başına yukarı çekilebileceği gibi kelime günlük hayatta herhangi bir alanda rahatlıkla kullanılabilir.

 Pull Up Nasıl Yapılır?

 Spor dünyasında direnç ile yukarı çekme hareketi yapmak isteyenler bacaklarını diz hizasında açmalı, el bileklerini ve dirseklerini bükmeden vücut ağırlığı ve kasları oranınca dikey direnç iplerini yukarıya çekmelidir. Özellikle kalça ve bacak çalışırken de vücut ağırlığı korunarak uygun direnç kuvveti ile bacağa bağlanan ipler yukarı doğru kaldırılabilir. Bu şekilde pull up hareketi gerçekleşmiş olur.