12.09.2022 - 17:15 | Son Güncellenme:
Ostomi karın bölgesinde bulunan cildin ağızlaştırılması olarak bilinmektedir. Farklı seviyelere göre de isimleri bulunmaktadır. Her ostomi çeşidinin farklı görevi vardır. Makat bölgesinden dışkının atılmasını sağlayan vücut faaliyetlerinden biri olarak bilinmektedir. Ostomiler bağırsak bölgesinde faaliyet göstermeye devam etmektedir.
Ostomi Nedir ve Neden Olur?
Ostomi kalın bağırsakta bulunan bağırsağın torba ile bağlanması durumudur. Farklı seviyelerine göre isimler verilmektedir. Kalın bağırsak cildinin ağızlaşmasını sağlar ve bu şekilde bağırsaklardan dışarıya dışkının atılmasına neden olur. Ostomi seviyeleri ise karın ön duvar ağzı ve bağırsak ön duvar ağzı etrafındaki gerçekleşen olayları en iyi anlatma şeklidir.
Ostomi Çeşitleri Nelerdir?
Ostomi çeşitleri seviyelerine göre belirlenmektedir. Buna göre ostomi karın bölgesinde bulunan ön duvar ağızlaşması olarak bilinmektedir. Kolostomi ise kalın bağırsakta bulunan ön duvar anlamlarına gelmektedir. Ostomi çeşitleri kişinin bağırsak faaliyetlerine göre belirlenmektedir. Üstelik her seviye makat ile bağırsak arasındaki torbanın faaliyetlerini de etkilemektedir.