23.07.2022 - 21:47 | Son Güncellenme:
Oftalmoloji gözlerin uyumlu hareket etmesi ile ilgilenir. Görmenin olduğu alandan başlayarak beyin korteksine kadar inceleme yapar.
Oftalmoloji Nedir, Ne İş Yapar?
Göz, vücudun en hassas organlarından biridir. Göz ile ve göz hastalıkları ile ilgili eğitimler almak da bu konuda insanlara yardımcı olmak da birçok kişiye heyecan verir. Tarihteki birçok medeniyet oftalmoloji ile ilgilenmiştir. Mısırlara ait olan Ebers ismindeki papürüste oftalmoloji ile ilgili detaylı bilgilere rastlanmıştır. Papürüs incelendiği zaman oftalmoloji ile ilgili klinik çalışmaların olduğu da görülmüştür. Göz ve sinir sistemini ortak bir inceleme alnına alan oftalmoloji görme yollarıyla ve beyin korteksindeki hastalıklar ile ilgilenir. Aynı zamanda gözlerin birbiri ile uyumlu bir şekilde hareket etmesi ile de oftalmoloji bilimi ilgilenir.
Oftalmoloji Bilimi Neyi İnceler?
Oftalmoloji bilimi, bilinenin dışında olan cisimlerden yansıyan ışınların göze gittiğini ve görüntünün ortaya çıktığını ileri süren bir bilimdir. Aynı zamanda da İbnül Hüysem okuma gözlüğü olarak kullanılan ilk gözlüğü bulmuş olan bilim adamıdır. 16. yüzyıla gelindiği zaman Kepler çalışmalar gerçekleştirmiş ve İbnül Heysem'in çalışmalarına katkıda bulunmuştur. Kepler'in de yapmış olduğu çalışmalar sonucu göz bir optik cihaz gibi düşünülmeye başlandı.